HDP Kadın Meclisi Serhat’ta bölge konferanslarını gerçekleştirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Kadın Meclisi, Serhat’da bölge konferanslarını gerçekleştirdi. Konferansta konuşan HDP milletvekilli Dilan Dirayet Taşdemir, AKP-KDP saldırılarına dikkat çekerek, “Bu savaş politikaları, yüzyıllık Kürt mücadelesini yok etmeye yönelik bir konseptidir. Bu saldırılara karşı her alanda direnmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, 4’üncü Büyük Merkezi Konferans öncesi Serhat bölgesinde konferansını gerçekleştirdi. Van Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa bölgeden çok sayıda delege katıldı. Divan seçiminin ardından konferansta konuşan HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, iki gün önce yaşamını yitiren Barış Grubu Üyesi Aysel Doğan ile 48 yıl önce Saddam Hüseyin rejimi tarafından idam edilen Leyla Qasim’i andı.

AKP-MHP kadın düşmanı

 

AKP-MHP iktidarının politikaları sonucu kadınların ülkede faşist saldırılarla karşı karşıya olduğunu söyleyen Taşdemir, “AKP-MHP iktidarı, kadın düşmanı politikalar yürüterek hedef alıyor. Partimize, özelde kadın örgütlülüğümüze dönük iktidarın saldırıları her alanda devam ediyor. Bu saldırılar sonucunda bugün yüzlerce kadın arkadaşımız cezaevlerinde tutsak edilmektedir. Ancak kadın yoldaşlarımız her alanda olduğu gibi AKP ve MHP iktidarının faşist politikalarına karşı mahkeme salonlarında bu zihniyeti yargılıyor” diye belirtti.

 

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP Kadın Meclisi Serhat’ta bölge konferanslarını gerçekleştirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir