HDP Van: HDP’ye saldırı demokratik siyasete saldırıdır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP’ye ve YSP’li vekil Ömer Öcala’a dönük saldırılar Van’da kınandı. Açıklama yapan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Veysi Dilekçi, “HDP’ye saldırı demokratik siyasete saldırıdır” dedi.  

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır İl binasına hemen ardından Adana’nın merkez Seyhan ilçesindeki HDP ile Yeşil Sol Parti İl Örgütleri’nin ortak kullandığı binaya ve YSP’li Ömer Öcalan’a dönük saldırılar gelişti. İki kente ve vekile dönük gerçekleşen saldırılar HDP Van İl Örgütü tarafından yapılan açıklamayla kınandı. Perihan AVM önünde yapılan açıklamaya HDP, Yeşil Sol Parti ve Demokratik Bölgeler Partisi katıldı. Açıklamayı katılımcılar adına Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Veysi Dilekçi gerçekleştirdi. Türkiye’de hukuk devleti ve anayasanın askıya alındığını ifade eden Dilekçi, “Gücünü hukuksuzluktan alan odakların demokratik siyasete pervasız saldırılar devam etmektedir. 2015 yılından bu yana parti binalarımıza, seçilmişlerimize, parti görevlilerimize yönelik saldırılar belli bir sistem eliyle sürdürülmektedir” dedi.

HDP Van: HDP’ye saldırı demokratik siyasete saldırıdır - WhatsApp Image 2023 08 21 at 17.22.09 1

‘Saldırılara seyirci kalan zihniyet sonucu partimiz hedef olmuştur’

Dilekçi, geçen yıl cezaevinde yaşamını yitiren Bazo Yılmaz için düzenlenen anmaya katılan vekillere ve partililere yönelik saldırı-gözaltı girişimini kınadıklarını ifade etti. Bazo Yılmaz’ın da Türkiye cezaevlerinde yaşamını yitiren yüzlerce siyasi tutsak gibi yaşam hakkı ihlal edilerek katledildiğine dikkat çeken Dilekçi şunları kaydetti:

HDP Van: HDP’ye saldırı demokratik siyasete saldırıdır - WhatsApp Image 2023 08 21 at 17.22.09 2

“Bu anmada Milletvekilimiz Ömer Öcalan’a yönelik saldırı ve alıkoyma girişimi ise iktidarın ve güvenlik güçlerinin halkın seçilmiş iradesine yaklaşımını göstermektedir. Söz konusu saldırı da sadece milletvekilimiz değil gençlik meclisi üyelerimiz, yoldaşlarımız ve anmaya gelen yurttaşlar kameralar önünde işkenceye maruz kalmıştır. Yüzleri maskeli askerler tarafından saldırıya uğrayıp gözaltına alınmıştır.

HDP Van: HDP’ye saldırı demokratik siyasete saldırıdır - WhatsApp Image 2023 08 21 at 17.22.08

Milletvekili Ömer Öcalan’ın alıkonulması bir kaçırma girişimidir. Riha’da yıllardır sürdürülen hukuksuzluklara ve işkencelere bir yenisi eklenerek kirli ve karanlık bir provokasyona imza atılmıştır. İktidar veya muhalefetin herhangi bir milletvekiline yönelik benzer bir saldırı olsaydı Türkiye’nin gündemi bu olurdu. Ya da son bir hafta içinde Iğdır ve Adana il binalarımıza yapılan saldırılar herhangi bir partiye yapılsaydı şu an basının ve kamuoyunun temel gündemi bu olurdu. İzmir’de Deniz Poyraz’ın katledilmesine seyirci kalan zihniyet parti binalarımızı hedef haline getirmekte, toplumu kutuplaştırmaktadır.”

‘Demokratik siyasetin bayrağını indiremezsiniz’

“Hiçbir binamızı kapatamayacak, demokratik siyasetin bayrağını, tabelasını indiremeyeceksiniz” diye Dilekçi, bu politikaların geçmişte de tutmadığını ve AKP’nin Türkiye’de tabela partisi haline geleceğini ifade etti.

Dilekçi son olarak şunlar ifade etti:

“Sayın Öcalan’ın şahsında demokratik siyasete yapılan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz. Demokratik siyaset ve toplumsal barış iradesine karşı yürütülen bu yaklaşımı ret ediyoruz. Parti binalarımıza saldırtmak amacıyla parti binalarımızın önüne getirilen zevatın da bu sistematik saldırının bir parçası olduğunu biliyoruz. Başta iktidar ve işbirlikçileri olmak üzere, herkes bilsin ve duysun ki; Bizlerin emek, barış ve demokrasi mücadelesini ne tecrit politikalarınız, ne gözaltı ve tutuklamalarınız, ne de katliamcı-kayyumcu siyasetiniz durduramadı. Bugünden sonra da durduramayacaktır. Halkların demokratik partisine saldırma halklara saldırmaktır. Halklara rağmen bunu yapamazsınız. Bunu başaramazsınız. Başaramayacaksınız.”

Açıklama oturma eyleminin ardından sona erdi.

HDP Van: HDP’ye saldırı demokratik siyasete saldırıdır - WhatsApp Image 2023 08 21 at 17.22.09

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP Van: HDP’ye saldırı demokratik siyasete saldırıdır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir