HDP’li Dede’den Valiliğe tepki: Asıl algıyı Vali oluşturuyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari Valisi’nin dün gerçekleşen polis müdahalesine ilişkin açıklamasına tepki gösteren darp edilen HDP Milletvekili Sait Dede, polis müdahalesine dair bütün görüntülerin yayınlanmasını isteyerek, “Asıl algıyı Vali oluşturuyor” dedi. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin 24’üncü yıldönümünde Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde “Özgürlüğe Yürüyoruz” şiarıyla gerçekleştirilen yürüyüşe dönük polis müdahalesinde, HDP milletvekilleri Habip Eksik ve Sait Dede yaralandı. HDP’li Eksik, kaldırıldığı hastanede yapılan ilk müdahalede kırıklar nedeniyle ayağı alçıya alındı. Dün Ankara’ya götürülen eksik, sabah saatlerinde ameliyat edildi.

HDP’li Sait Dede ise polis müdahalesinde darp edilerek, yerlerde sürüklendi. Ayağından yaralanan HDP’li Dede, Hakkari Valiliği’nin müdahaleye ilişkin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. 

‘Vekil olduğumuzu bile bile yaptılar’

Mezopotamya Ajansı’na konuşan HDP’li Dede, yürüyüş alanında bir polis amirinin “Yürüyüşü yaptırmayacağım” tehdidinde bulunduğunu ve müzakereler devam ederken saldırının başladığını belirtti. Dede, “O an polisler bizi adeta linç etmek istedi. Bir taraftan darp, bir taraftan gaz bombaları… Ben ve Habip vekil (Habip Eksik-HDP Iğdır Milletvekili) yere düşünce, dizimizin alt ve üstüne coplarla, tekmelerle vurdular. Sadece bize değil, orada bulanan herkese aynı muameleyi yaptılar. Vekil olduğumuzu bile bile bunu yaptılar” dedi. 

‘Vali halka zulüm ediyor’

Hakkari Valisinin açıklamasına tepki gösteren Dede, “Vali bir dakikalık görüntü yayınlayarak algı oluşturmaya çalışıyor. Bu kentin valisi ise, dün yaşanan tüm görüntüleri göstersin de görelim ne olduğunu. Biz dün yaşanan tüm anların görüntülerinin yayınlanmasını istiyoruz. Neden darp edildiğimiz ana ilişkin görüntü yayınlamıyor? Orada bulunan neredeyse her polis biz yerdeyken, bizi darp etti. Bununla kalmadılar, ikimizin vekil olduğunu bile bile yerde sürüklediler. Bu vali, bu halkın valisi değildir. Bu vali bu kente geldiği günden beri halka zulüm ediyor, işkence ediyor. Vali bu açıklamasıyla yaşanan şiddetin arkasında olduğunu açık bir şekilde ifade etti. O, bu kentin değil, AKP’nin valisidir” diye konuştu. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP’li Dede’den Valiliğe tepki: Asıl algıyı Vali oluşturuyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir