HDP’li Temelli Van Newrozu’nda seslendi: Talana karşı seçimlerde cevap olacağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binlerin akın ettiği ve coşkuyla devam eden Van Newrozu’nda konuşan HDP’li Sezai Temelli, “Yarattıkları savaş ve talana karşı yaklaşan seçimlerde güzel cevap olacağız” derken TUHAY-FED yöneticisi ise, zindanların direniş alanları olacağını söyledi.

Van’da “Her der Newroz her dem azadî” şiarıyla, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Tevgera Jinên Azad (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşil Sol Parti öncülüğünde kalede kutlanan ve binlerin katıldığı Newroz coşkuyla devam ediyor. Newroz’da konuşan HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde güzel bir cevap vereceklerinin mesajını verdi.

HDP’li Temelli Van Newrozu’nda seslendi: Talana karşı seçimlerde cevap olacağız - van newroz atse harlama 1

‘Tüm sloganlar özgürlükten yana olsun’

Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk dayanışma Dernekleri Federasyonu Yöneticisi Yusuf Çakas, PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin uygulandığını ifade ederek, bu uygulamaların tüm cezaevlerine yayıldığını belirtti. Çakas, “Bu halk bu tutsakları yalnız bırakmayacaktır. Zindanlar direniş alanları olacak. Direnen tutsaklar ve halklar için haykırmak istiyoruz. Bugün her sloganınız özgürlükten yana olsun.  Bu zulmü ancak direnişle bitirebiliriz. Newroz piroz be” dedi.

HDP’li Temelli Van Newrozu’nda seslendi: Talana karşı seçimlerde cevap olacağız - van newroz atse harlama 3

‘Seçimlerde güzel cevap olacağız’

Ardından söz alan HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, özgürlük ve direniş için Newroz alanında olduğunu belirterek, yaşanan depremden kaynaklı hüzünlü olduklarını söyledi. Temelli şunları dile getirdi: “Acımız büyük bir deprem felaketini geride bıraktık. Bunca acıya bunca felaketin sebebi yarattıkları talandır. Hala inatla zulümden beslenmek istiyorlar. Her türlü yasayı torbaya koyup torba yasalarını çıkarıyorlar. Bu iktidarı bu faşizmi mutlaka yıkacağız. Bizim bir çözümümüz var oda Sayın Öcalan’ın özgürlüğü. HDP yeniden o masayı yeniden kuracak. En güçlü şekilde mecliste yararlanarak. Önümüzde seçimler var seçimlere kadar sıkı çalışacağız. Ve mutlaka çok güzel bir cevap olacağız.”

HDP’li Temelli Van Newrozu’nda seslendi: Talana karşı seçimlerde cevap olacağız - van newroz atse harlama 6

Newroz Koma Sorjiyan şarkılarıyla devam ediyor.

HDP’li Temelli Van Newrozu’nda seslendi: Talana karşı seçimlerde cevap olacağız - van newroz atse harlama 5

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP’li Temelli Van Newrozu’nda seslendi: Talana karşı seçimlerde cevap olacağız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir