HEDEP Iğdır vekilinden 75 yaşındaki hasta tutuklu için Meclis’e başvuru

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HEDEP Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun, Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan 75 yaşındaki ağır hasta tutuklu Ferzende Elbi’nin infazının ertelemesi için Meclis Başkanlığı, Adalet Bakanlığı ve Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na başvurdu.  

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun, Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan 75 yaşındaki ağır hasta tutuklu Ferzende Elbi’ye ilişkin Meclis Başkanlığı, Adalet Bakanlığı ve Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na başvuruda bulundu. Hun başvuru dilekçesinde, Elbi’nin PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın büyük çabaları sonucu başlayan “diyalog süreci”nde akil insanlar arasında yer aldığını, Elbi’nin şu anda çok ciddi sağlık sorunları yaşadığı ve sağlığının günden güne ağırlaştığını belirtti.

‘Sürekli burnu kanıyor’

Başvuruda, Elbi’nin yüksek tansiyondan dolayı nöbetler geçirdiği ve burnundan sürekli kan geldiği ve bu nedenle felç geçirdiği bilgisine de yer verilerek, “5 aydır tekerlekli sandalye ile ancak avukat ve aile görüşlerine çıkabilmektedir. Bağırsak fıtığı rahatsızlığı bulunan Elbi’nin olması gereken ameliyatı ise yaklaşık bir seneden beri ertelenmektedir. KOAH hastası olan ve daha önce de Anjiyo (anjiyografi) işlemi yapılan mahpusun, şeker hastalığı, bronşit ve karaciğer hastalıkları da bulunmaktadır. Ayrıca iki böbreğinde kist saptanan ve iki kolunun altında da yağ bezeleri bulunan mahpus, bunlardan kaynaklı aşırı derecede ağrı yaşadığını defaten aile ve avukatlarına bildirmiştir” denildi.

‘Derhal harekete geçin’

Başvuruda, Elbi’nin tedavi hakkının engellediğinin altı çizilerek, “Bu sebeplerle, yaşanacak yaşam hakkı ihlalinin önlenmesi sorumluluğunuzu hatırlatarak, hasta mahpusun infazına ara verilmesi dahil, tedavi hakkına erişiminin sağlanması için derhal harekete geçilmesi gerekmektedir” ifadesine yer verildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HEDEP Iğdır vekilinden 75 yaşındaki hasta tutuklu için Meclis’e başvuru

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir