HEDEP Van Gençlik Meclisi: Mücadelemizi büyüteceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HEDEP Van Gençlik Meclisi (HEDEP) Gençlik Meclisi Sözcüsü Edanur İbrahimoğlu’na dönük gerçekleşen polis şiddetini protesto etti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Van Gençlik Meclisi, HEDEP Gençlik Meclisi Sözcüsü Edanur İbrahimoğlu’na dönük gerçekleşen polis darp olayını protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Gençlik Meclisi, HEDEP Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, MEBYA-DER, TUHAY-DER, HDP ve DBP yöneticileri katıldı.  Açıklamayı okuyan HEDPE Gençlik Meclisi üyesi Harun Cavğun, AKP-MHP’nin, direnişçi Kürt çizgisine karşı Şêx Said’lerden, Agit İpek’lere uygulaya geldiği cenaze kaçırma, yas hakkını engelleme ve direniş hafızasına saldırı politikalarını devam ettirdiğine dikkat çekti.

HEDEP Van Gençlik Meclisi: Mücadelemizi büyüteceğiz - HEDEP van genclik meclisi 4

Açıklamaya devam eden Cavğun şunları dile getirdi:

“Dün, bu saldırı politikalarını protesto etmek için ANYAKAYDER önünde barış annelerimiz ile birlikte gerçekleştireceğimiz basın açıklamasına polisler işkence yöntemleri ile saldırı gerçekleştirdi. Eş sözcümüz Edanur İbrahimoğlu gözaltı öncesi ve sonrasında işkenceye maruz kaldı. Gençlik Meclisimizin Eş Sözcüsü hem genç, hem kadın kimliği nedeniyle hedef gözetilerek işkence ile gözaltına alındı. Yine birçok arkadaşımız, barış annemiz ve cenazesi kutu içerisinde teslim edilen Yılmaz Uzun’un babası İbrahim Uzun da işkence ve kötü muamele ile gözaltına alındı. Demokratik siyasetimiz karşısında işkence yöntemleriyle karşılık verilmesi korkaklığın göstergesidir.

HEDEP Van Gençlik Meclisi: Mücadelemizi büyüteceğiz - HEDEP van genclik meclisi 1

Faşist zihniyetin demokratik protesto hakkımızı engelleme ve sokakları işkence alanlarına çevirme çabası beyhude bir çabadır. Dün mücadelemizden vazgeçmediğimiz gibi bundan sonrada vazgeçmeyeceğiz. Bizler çok iyi biliyoruz ki; bu saldırı, gözaltı ve işkenceler iktidarın savaş-tecrit politikalarının bir parçasıdır. Bizlerin çembere alınması, demokratik hakkımızın gasp edilmesi tecrit politikasından bağımsız değildir. Bir bütünen Kürt halkını çökertme ve hafızasına yönelik yapılan bu saldırılar karşısında durmaya devam edeceğiz.

HEDEP Van Gençlik Meclisi: Mücadelemizi büyüteceğiz - HEDEP van genclik meclisi 3

Türkiye ve Kurdistan’da bütün toplumsal özneler üzerinde uygulanan tecrit-işkence sistemine karşı gerek zindanlarda gerekse sokaklarda bedenini siper edenler yanlız değildir. Özgürlükte kararlı, mücadelede ısrarlıyız. Toplumun mücadele eden tüm kesimleriyle birlikte başaracağız. Bir adım dahi geri gitmeyeceğiz, işkencelere boyun eğmeyeceğiz. Tarihi mücadelemizi daha da yükselterek, toplumda eşitlik ve özgürlüğü var edene kadar mücadelemizi büyüteceğiz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HEDEP Van Gençlik Meclisi: Mücadelemizi büyüteceğiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir