Hizan’da 4 gündür operasyon sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Xûlepûr ve Kekulan köylerinin 15 gün boyunca “Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edilmesinin ardından 4 gün geçti. Yurttaşlar, bölgenin günlerdir bombalandığını belirtti. 

Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Xûlepûr ve Kekulan köylerinin 15 gün boyunca “Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edilmesinin ardından operasyonlar da devam ediyor. Bölgede yaşananlara ilişkin Mezopotamya Ajansı’na (MA) bilgi veren yurttaşlar, 14 Temmuz’da, gün ortasında köyün çevresinin Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile bombalandığını aktardı. Cuma günü saat 11.00 gibi bombalamanın başladığını aktaran yurttaşlar, aynı bölgenin saat 12.00’dan 16.00’a kadar helikopterle, 16.00’dan gece saatlerine kadar da askeri noktalardan havan toplarının bölgeye atıldığını ifade etti. 

Bölgeye sürekli bomba atılıyor

Yaşananlara ilişkin bilgi veren yurttaşlar, “Bomba seslerini duyunca askeriyeyi aradık. Onlar da bombalanan alanın yaklaşık 300 metre köyden uzak olduğunu söylediler. Fakat gelen seslere baktığımız zaman çok daha yakın olduğunu düşünüyoruz. Bomba patladığı zaman evimiz sallanıyor. Bütün köylüler olarak korkuyoruz. Çünkü bazen o kadar yakına atıyorlar ki sesi bile korkutuyor. Gün ağardığı zaman tarlamıza gittiğimizde bombalanan yerleri görüyoruz” diyerek yaşadıklarını aktardı.

Operasyonlar 28 Temmuz’a kadar sürecek iddiası 

Operasyon kapsamında köylülerin tarlalarındaki ekili ürünler ve ormanlık alandaki ağaçların kesildiğini söyleyen yurttaş, asfalt yol ile köy arasında bir kilometrelik bir mesafenin olduğunu anlatan köylüler, askerlerin buradan yol açtığını, bu yolun genişliğinin normalde 3 metre olması gerektiği fakat yolun hem sağından hem de solundan 10’ar metre daha genişlikte ağaçların kesildiğini ifade etti.

Köydeki askerlerden edindikleri bilgileri aktaran yurttaşlar, askerlerin “Özel Güvenlik Bölgesi” kararının 28 Temmuz’a kadar süreceğini kendilerine ilettiğini söyledi.  (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hizan’da 4 gündür operasyon sürüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir