Hizan’da ormanlık alan tahribatı sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hizan ilçesine bağlı Xûlepûr ve Kekulan köylerinin 15 gün boyunca “Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edilmesinin ardından 6 gün geçti. Yurttaşlar, bölgenin ilk günden bu yana bombalandığını belirtti.

Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Xûlepûr ve Kekulan köyünde 2 Temmuz’da ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrası başlayan operasyonlar, 15 Temmuz’da 15 gün boyunca “Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edilmesiyle sürüyor. Yasaklar sonrası başlayan askeri operasyonlarda, köylerde ağaçların köklerinden söküldüğü, doğanın tahrip edildiği kaydedildi. Mezopotamya Ajansı’nda (MA) yer alan habere göre, “Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edilmesinin ardından köylerin birçok bölgesi günlerdir bombalanıyor. Özellikle Fındıklık alanı olarak bilinen ve köy halkının geçim kaynağı olan bahçeler bombardıman sonucu zarar gördü.

‘Bahçelerimize izinsiz giremiyoruz’

Yoğunluklu olarak ve yasağın 6 gündür sürdüğü Xûlepûr ve Kekulan köyleri dün akşam saatlerinde hem havadan hem karadan tekrar bombardımana tabi tutulduğu öğrenildi. Köydeki yurttaşlar MA’ya, “6 günden fazladır Jandarmadan izin almadan arazilerimize gidemiyoruz. İzinsiz gittiğimiz zamanda gözaltına alınıyoruz.  Fındık, bahçeleri, üzüm bağları ve diğer meyve ağaçlarımız bombardımana tabii tutularak yok ediliyor. Birçok bahçemiz bombardıman sonucu yandı” diyerek yaşadıklarını aktardı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hizan’da ormanlık alan tahribatı sürüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir