Hizbullah lideri Hasan Nasrallah: Aruri suikastı açık bir İsrail saldırganlığı, direniş içinde her hareket bağımsız’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan merkezli Şii direniş örgütü Hizbullah’ın lideri Hasan Nasrallah, 7 Ekim’den sonra ikinci kez halka sesleniyor. Nasrallah, dün Beyrut’un güneyinde düzenlenen Aruri suikastı için “açık bir İsrail saldırganlığı” dedi.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD tarafından öldürülmesinin yıl dönümüne denk gelen konuşmasına başsağlığı mesajı ile başlayan Nasrallah, konuşmasının ikinci kısmını Gazze ve dün Beyrut’ta düzenlenen suikasta ayıracağını belirtti.

‘Süleymani’nin mezarında ölenler hedef alındı’

Nasrallah konuşmasının başında, bugün İran’da Süleymani’nin mezarında düzenlenen anma etkinliğinde en az 103 kişinin öldürülmesine değinerek hayatını kaybedenlerin “hedef alındığını” söyledi.

Hizbullah lideri, sonrasında pek çok ismi de sayarak, Filistin’den Yemen’deki Husilere uzanan bir coğrafyada “direnişin şehitleri” için başsağlığı diledi. Nasrallah, Süleymani ile aynı saldırıda öldürülen Ebu Mehdi el-Mühendis’in yanı sıra İsrail’in geçen yılın son günlerinde İsrail tarafından Şam’da öldürülen Devrim Muhafızları komutanı Seyyid Razi Musavi ve Hamas’ın iki numarası Salih el Aruri’nin ailesine başsağlığı dilekleri iletti.

Aruri Suikastinden İsrail’i Sorumlu Tuttu

Nasrallah, Aruri’nin dün Beyrut’ta öldürülmesini “Dahiye’ye yönelik açık bir İsrail saldırısı” olarak niteledi.

‘Her hareket bağımsızdır’

Hizbullah liderinin, “Direniş Ekseni’nde hiçbir hizip veya ulus, diğerlerine nerede, ne zaman savaşacaklarını veya barış yapacaklarını dikte etmez” sözleri dikkat çekti. Nasrallah, “Bu Eksenin düşmanları biliniyor ve milletin çıkarları belirleniyor. Konuları birlikte tartışıyoruz ama her taraf kendi kararını veriyor. Her hareket bağımsızdır” dedi.

“Dünya bunu anlayamıyor ama tüm direniş hareketleri özgürdür, biz köle değiliz, biz emir altında değiliz, tüm Direniş koordine içindedir ama her hareket ayrı ülkededir ve kendi kararlarını kendisi alır” ifadelerini kullanan Nasrallah, şöyle devam etti:

“Direniş Hareketleri şereflidir, özgürdür, köle değildir, dünyadaki diğerleri birilerinin emri altında olabilir, ama tüm Direniş Hareketleri şereflidir ve özgürdür. İran hiçbir harekete bir şey dikte etmiyor.

Bazı Arap ülkeleri bu gerçeği anlayamamakta ve bu nedenle sürekli hatalı analizler yapmakta, yanlış tutumlar almaktadırlar. Yemen’in Gazze’ye destek amacıyla Kızıldeniz’i kapatma kararını tek başına almasını anlayamıyorlar; bu onlara İran tarafından dikte edilmedi, Yemen tek başına bu kararı aldı. Filistin tek başına 7 Ekim savaşını başlattı.”

Kaynak: Artı Gerçek

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah: Aruri suikastı açık bir İsrail saldırganlığı, direniş içinde her hareket bağımsız’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir