Hrant Dink’in katili Samast’ın savunması için ek süre verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın, 10 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılandığı dava görüldü. Duruşmaya Trabzon’dan SEGBİS aracılığıyla katılan Samast’ın savunma için süre talebini kabul eden mahkeme, duruşmayı erteledi. 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i katleden Ogün Samast hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talebiyle açılan dava İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan 15 Kasım tarihinde koşullu salıverilme kapsamında tahliye edilen olan Samast hakkında tahliyesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame, İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Dava dosyası, daha sonra hukuki ve fiili irtibat nedeniyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Yasin Hayal ve Erhan Tuncel’in arasında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı davayla birleştirildi.

Duruşmaya Trabzon’dan SEGBİS’le bağlandı

Duruşma salonunda müşteki ve sanık avukatları hazır bulundu. Samast ise, duruşmaya Trabzon’dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Başında siyah şapka, siyah mont ve gözlükle Akçaabat Adliyesi’ne gelen Samast’ın yanında eşi Selma Şahin yer aldı.

Duruşmayı başlatan mahkeme başkanı, sanıklardan eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Ogün Samast ve Ersin Yolcu’nun savunmalarının alınacağını belirtti. Savunmasını yapmak üzere ilk olarak Ali Fuat Yılmazer’e söz verildi.

Duruşmaya Segbis aracılığıyla bağlanan Yılmazer, savunmasında hakkındaki iddiaların aksini ispatladığını öne sürdü. Yılmazer, “4 Aralık 2015’te bu davayla ilgili hazırlanan iddianame kapsamında soruşturmam açıldı. Yargılamadan sonra mahkûmiyetimize karar verildi. Biz hukuksuz bir şekilde en başından bu soruşturmaya dahil edildik. Ogün Samast samimi bir şekilde ifadesini vermiş ve her şeyi anlatmıştı. Benim hakkımdaki iddiaların aksini ispatladığımı düşünüyorum” dedi.

Savcıyı suçladı

İddianameyi hazırlayan savcılığın ideolojik bir yaklaşım içerisinde olduğunu belirten Yılmazer, savunmasına şu sözlerle devam etti: “Allah’tan başka kimseden korkum yok, bana kimse baskı yapamaz. Bu duruşmayı yürüten savcılık ideolojik bir yaklaşımdadır. O dönem bana arz edilmesi gereken belgeler edilmedi.”

Savunmasının alınması ertelendi

Yılmazer’in savunmasının ardından duruşmaya ara verildi. Aradan sonra Ogün Samast’ın avukatı Raşit Hodo, hazırlanan iddianamenin müvekkiline yeni tebliğ olduğunu belirterek Samast’ın savunmasının bugün alınmamasını talep ederek ek süre istedi. Duruşmada söz verilen Samast, “İddianameyi bugün aldım. Savunmayı bugün yapmazsam çok sevinirim” dedi.

Talebi kabul eden mahkeme başkanı, Samast’ın savunmasının bir sonraki duruşmada alınmasına karar verdi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hrant Dink’in katili Samast’ın savunması için ek süre verildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir