İpekyolu Belediyesi’nde yolsuzluk iddiası: 2 kişi görevden alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İpekyolu Belediyesi’nden yaşanan ‘yolsuzluk’tan dolayı biri Park Bahçeler Müdürü olmak üzere 2 memur görevden uzaklaştırıldı. Yerlerine ise çift maaş tartışmalarıyla gündeme gelen Basın ve Halkla İlişkiler Müdür’ü A.G., ikinci müdürlüğüne yeniden atandı.

Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından Van Kalesi eteklerinde yapılmaya başlanan ve yaklaşık maliyeti 24 milyon TL olan parkın yapımında, 1 milyon 400 bin TL’lik usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında yapılan incelemeler sonrası Park Bahçeler Müdürlüğü ile Destek Hizmetler Müdürlüğü’nde mühendis olarak çalışan biri memur olmak üzere iki personel görevden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırmalarla birlikte yeni atamalar da yapıldı.

İpekyolu Belediyesi’nde yolsuzluk iddiası: 2 kişi görevden alındı - ipekyolu belediyesi yolsuzluk11

Çift maaş  

Uzaklaştırma kararından sonra İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Kayyımı İhsan Emre Aydın imzasıyla Park Bahçeler Müdürlüğü’ne Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü sözleşmeli personel olan A.G. vekaletten atandı. Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde, alanında uzman çok sayıda mühendis olmasına rağmen A.G.’nin iki ayrı birime müdür olarak atanması yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Yeni atamayla birlikte belediyenin web sitesinde de A.G.’nin ismi iki birime de müdür olarak yazıldı.  

Valilik genelge yayınlamıştı

29 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimlerden 5 ay sonra Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Mustafa Avcı ile Bedia Özgökçe Ertan’ın yerine kayyım olarak atanan, dönemin Van Valisi Mehmet Emin Bilmez imzasıyla, 20 Ağustos 2019 tarihinde belediyelere yazı gönderildi. Gönderilen yazıda, sözleşmeli personelin şube müdürlüğü görevinin iptal edilmesi istenmişti. Yazıda, “5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 49. Maddesi kapsamında sözleşmeli olarak istihdam edilmekte olan personellerden, şube müdürlüğü vb. idari kadrolara vekaletten yapılan atamaların iptal edilmesini tasviplerinize arz ederim” deniliyordu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İpekyolu Belediyesi’nde yolsuzluk iddiası: 2 kişi görevden alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir