1. Haberler
  2. Güncel
  3. İran’daki eylemler 131. gününde sürüyor: Aileler Cezaevi önünde

İran’daki eylemler 131. gününde sürüyor: Aileler Cezaevi önünde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran ve Kürt kentlerinde “Jin, Jiyan, Azadî” eylemleri tüm baskı ve idamlara rağmen 131’inci gününde devam ediyor. Yurttaşlar idamlara karşı cezaevi önünde eylemde. 

İran ve Kürt kentlerinde “Jin, Jiyan, Azadî” isyanı tüm baskı ve idamlara rağmen 131’inci gününde devam ediyor. İran rejimi isyanın başlangıcından bu yana tüm gücüyle gösterileri bastırmaya çalışırken, ülkedeki aktivist ve göstericilerin evlerine yapılan baskınlar ve tutuklama ile idam cezaları devam ediyor.

İmama 17 yıl hapis

Kurdistan İnsan Hakları Ağı, İran yargısının Ciwanro’daki Xatim Enbiya Camisi’nin imamı Seyfula Hüseyin’e İran’daki ulusal güvenliği tehdit etmek, rejim aleyhinde propaganda yapmak ve kamu güvenliğini bozmak iddialarıyla 17 yıl hapis cezası verdiğini duyurdu. Sünni İmam Meulawi Aldulhemid dijital medyada bir mesaj yayınlayarak, “Güvenliğin baskısı, yurttaşların ve imamların tutuklanması protestoların büyümesi dışında bir sonuç doğurmaz” dedi.

Aileler cezaevi önünde

İdam cezasına çarptırılanların aileleri de Kercek’teki Fazıl Hisar Cezaevi önünde toplanarak verilen idam cezalarının iptal edilmesini istedi. Rejim güçleri ailelere saldırarak cezaevinden uzaklaştırdı. Yine Tahran’ın birçok mahallesinde halk evlerinin balkonuna çıkarak sloganlarla rejim değişikliğini talep etti. 

Gazetecilerin bırakılması çağrısı

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu dün yaptığı bir açıklamayla gösteriler sırasında tutuklanan 33 gazetecinin serbest bırakılması çağrısında bulundu. Federasyon yaptığı açıklamada, İran’a gazeteciler üzerindeki baskılara son vermesi çağrısında bulundu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran’daki eylemler 131. gününde sürüyor: Aileler Cezaevi önünde
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir