İran’dan Kürt partilere yönelik saldırıya ilişkin açıklama: Saldırılar sürecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Rojhılatlı Kürt partilerin üs ve karargahlarının füze ve kamikaze İHA’lar ile hedef alındığı duyurdu.

Bugün saat 10.30 sıralarında İran Kürdistan Demokrat Partisi (HDK-İ), İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu (Komele) ve Kürdistan Özgürlük Partisi’ne (PAK) ait Erbil ve Süleymaniye sınırları içerisindeki üs ve karargahlar, İran tarafından eş zamanlı olarak havadan ve karadan hedef alındı.

Devrim Muhafızları Ordusu Kara Kuvvetleri Hamza Seyyidüşşüheda Karargahı tarafından yapılan açıklamada, Kürt partilerin mevzilerinin Fetih-360 akıllı füzeler ve kamikaze İHA‘lar ile vurulduğu duyuruldu.

Açıklamada, Kürt partilere yönelik bu tür saldırıların devam edeceği kaydedildi.

3 kişi hayatını kaybetti

Rûdaw’a konuşan Koye Şehit Dr. Halid Hastanesi Müdürü Dr. Kawa Sabır, bombardımanda 2 kişinin de hayatını kaybettiğini, 15 kişinin de yaralandığını söyledi.

Yaralılardan birinin de Erbil’deki hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybettiği öğrenildi.

İran Kürdistan Demokrat Partisi (HDK-İ) sözcüsü Halid Azizi, İran Devrim Muhafızları’nın bombaladığı Koye’de füzelerin çocukların bulunduğu okulunun yakınına düştüğünü söyledi.

İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu (Komele) Merkez Komite üyesi Aram Müderris de, “İran ordusu insansız hava araçlarıyla karargahımızı bombaladı. Herhangi bir can kaybımız yok. Dört ev hasar gördü” diye belirtti.

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Saman Berzenci, “Erbil İl Sağlık Müdürlüğü Koye’ye çok sayıda ambulans ve acil durum ekibi gönderdi. Erbil’deki tüm hastaneler yaralıların tedavisi için alarma geçirildi” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran’dan Kürt partilere yönelik saldırıya ilişkin açıklama: Saldırılar sürecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir