İranlı aktivist İran rejimi polisleri tarafından darp edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İranlı aktivist ve siyasi muhalif Hussein Ronaghi, duruşmasının görüleceği Evin Cezaevi önünde İran rejimi polisleri tarafından darp edildi. 

İran’da patlak veren seçim sonrası protestolarındaki rolü nedeniyle 2009 yılında tutuklanan İranlı blog yazarı, aktivist ve siyasi muhalif Hussein Ronaghi‘nin, dün gece görüş verdiği İran İnternational Televizyonu’na canlı bağlantı sağladığı ve İran’da süren eylemlere ilişkin görüş verdiği sırada polis tarafından basılmıştı. İran İnternational, yayının kesilmesinin ardından Ronaghi’nin gözaltına alındığını duyurdu.

Ronaghi, ertesi sabah bir video yayınlayarak, polisin elinden kaçmayı başardığını, Cumartesi günü bir duruşması olduğu için Evin Cezaevi‘ne gideceğini söylemiş, tutuklanması durumunda derhal ölüm orucuna başlayacağını açıklamıştı.

Cezaevinde linç girişimi

Bugün duruşmasına katılmak için Evin Cezaevi’ne giden Ronaghi, cezaevi önünde rejim güçleri tarafından darp edildi. Cezaevi önünde halk, polise müdahale ederek, Ronaghi’yi polisin elinden kurtarmaya çalıştı. Polis tarafından darp edilen ve fenalaşan Ronaghi’nin görüntüleri İran International Televizyonu tarafından paylaşıldı. Henüz Ronaghi’nin sağlık durumuna ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Hossein Ronaghi’nin erkek kardeşi Hassan Ronaghi, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hossein Ronaghi Evin Cezaevi önünde darp edildi. İslam Cumhuriyeti’nin suçluları kardeşime suikast girişiminde bulundular. Kardeşime gelecek en ufak zarardan tüm İslam Cumhuriyeti sorumludur” dedi. MA

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İranlı aktivist İran rejimi polisleri tarafından darp edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir