İşini yapmayan belediyeye karşı Van esnafı kolları sıvadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da gece başlayan kar yağışı nedeniyle çarşı merkez sokaklarına dolan karı belediye yerine esnaflar temizledi.

Van’da dün geceden başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kent merkezinde 30 santimetreyi geçen karı, belediyenin temizlemesi gerekirken ara sokakları esnaflar kollarını sıvalayarak temizliyor. Sabah vakitlerinde her esnafın elinde kar küreği ve kimisinin de torbaların üzerine kar biriktirerek sokakları kendi çabaları ile temizledi. Esnaf ve yurttaşlar mevsimin ilk karıyla kayyım yönetimindeki Van belediyesinin sınıfta kaldığını söyledi.

İşini yapmayan belediyeye karşı Van esnafı kolları sıvadı - esnaf foto 2

‘Halk belediyenin umurunda değil’

Esnaf olan Yemen Çevirel karın yağmasının iyi güzel olduğunu ancak belediye çalışmalarının olmadığına dikkat çekti. Çevirel şunları dile getirdi: “Belediye bu konuda sıfır. Sabahın erken saatinde dükkânlarımızı kardan dolayı zor açabildik. Hala da dükkânların önlerinde esnaf kendileri karı atıyor. Esnaflar perişan kendileri bile dükkânlarına giremiyor müşteri nasıl girsin? Çok pasif bir belediye. Belediyenin hepsi de çalıp çırpıyor halk belediyenin umurunda değil.”

İşini yapmayan belediyeye karşı Van esnafı kolları sıvadı - esnaf yemen
Esnaf Yemen Çevirel

‘Her gelen çalıp çırpıyor’

Şehir içi nakliyecisi olan Vehbi Sümen’de İpekyolu ilçesine bağlı Terzioğlu mahallesinde oturduğunu ve hala yollarının kardan açılmadığını söyledi. Karın yolu kapatmasından kaynaklı ticari aracını çıkartamadığını belirten Sümen, “Çarşıya yürüyerek gelmek zorunda kaldım. Kayyım atandığından beri Van’a bir çivi çakılmadı. Bu kente bir vali geliyor belediyeyi süpürüyor sonra başka bir vali getiriyorlar onlarda aynı şeyi yapıyor” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

İşini yapmayan belediyeye karşı Van esnafı kolları sıvadı - Vahbi sumen
Şehir içi nakliyecisi olan Vehbi Sümen

Naci Aslan’da “Çarşı merkezine geldim ve gördüğüm tek şey esnafın elindeki kar kürekleri. Belediyenin yapması gereken işi esnaflar yapıyor” dedi.

İşini yapmayan belediyeye karşı Van esnafı kolları sıvadı - Naci Aslan
Naci Aslan
İşini yapmayan belediyeye karşı Van esnafı kolları sıvadı - esnaf foto 3

Serhat News

Video-Montaj: Dıldar Güler

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İşini yapmayan belediyeye karşı Van esnafı kolları sıvadı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir