İşkence olayında serbest bırakılan 2 polis de tutuklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 14 yaşındaki bir çocuğun işkence edilmesiyle ilgili gözaltına alınıp serbest bırakılan 2 polis memuru hakkında tutuklama kararı verildi. Tutuklu polis sayısı 5’e yükseldi.

Lice Cumhuriyet Savcılığı, 21 Mart’ta 14 yaşındaki Y.D’yi işkence ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 1’i komiser, 5 polis memurundan 2’sinin serbest bırakılmasına itiraz etti.

Savcılığın itirazı üzerine Lice Asliye Ceza Mahkemesi, serbest bırakılan 2 polis memurunun tutuklanmaları yönünde karar verdi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen 5 polis memurundan 3’ü çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe “nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “nitelikli kasten yaralama” suçundan tutuklanmış, 2’si serbest bırakılmıştı.

Diyarbakır Valiliği de olayla ilgili söz konusu 5 polis memurunun görevden uzaklaştırıldığını duyurmuştu.

Ne olmuştu?

Rudaw’ın ulaştığı çocuğun babası ve avukatı, 14 yaşındaki Yusuf D.’nin saatlerce işkence gördüğü, İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini ezberlememesi halinde öldürüleceği yönünde tehdit edildiğini aktarmıştı.

Videoda güçlükle konuşan 14 yaşındaki Yusuf D’nin kendisini polis olarak tanıtan kişilerce alıkonulduğunu, saatlerce işkenceye maruz kaldığını ve daha sonra ellerinin bağlanarak dere yatağına atıldığını söylediği görülüyor.

Rûdaw’a konuşan çocuğun babası Yılmaz D. ve avukat Ramazan Karabulut, Yusuf D. isimli çocuğun dün polis olarak kendini tanıtan 4 kişi tarafından bir araca bildirilerek 7 saat boyunca kaba işkenceye maruz kaldığı “İstiklal marşı, Mehmetçik Marşı ve Gençlik Hitabesini ezberlememesi halinde öldürüleceği” yönünde tehdit edildiği, daha sonra bir dere kenarına elleri ile ayakları bağlanarak atıldığını doğrulamıştı.

Diyarbakır Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Yusuf D’nin il merkezindeki bir hastaneye başvurduğu, tedavisinin ardından bir gün sonra taburcu edildiği” ifade edilerek “Olayla ilgili Lice Cumhuriyet Savcılığınca aynı gün soruşturma başlatılmış, 25 Mart’ta İlçe Emniyet Amirliğinde görevli bir komiser ve dört polis memuru gözaltına alınmış, ardından adli mercilere sevk edilmiştir. Söz konusu 5 personel görevden uzaklaştırılmış, haklarında idari soruşturma başlatılmıştır. Olay tüm yönleriyle soruşturulmaktadır” denildi.

Öte yandan Yusuf D’nin kendisine işkence yapan biri komiser 3 polisi fotoğraflarından teşhis ettiği de öğrenildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İşkence olayında serbest bırakılan 2 polis de tutuklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir