Kabine’nin açıklanmasına saatler kalan yeni bir iddia!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı için Bahçeli’ye teklif götürdüğü ancak Bahçeli’nin bu teklifi geri çevirdiği ve Soylu’nun Kabine’de yer almayacağı öne sürüldü.

Kabine’nin açıklanmasına saatler kala MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili dikkat çekici bir iddiada bulunuldu. Halk TV’de Seyhan Avşar’ın kulis haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı için Bahçeli’ye teklif götürdü ancak Bahçeli bu teklifi geri çevirdi.

Bahçeli’nin Erdoğan’a ‘Kabineyi istediğiniz gibi kurabilirsiniz’ dediği ve Soylu’nun görevine devam etmesi konusunda ise herhangi bir ısrarının olmadığı öne sürüldü.

Bahçeli’nin kabul etmediği Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevine Fuat Oktay’ın devam edeceği, Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü için ise Çağatay Kılıç’ın adının geçtiği kulislerde konuşulanlar arasında.

Numan Kurtulmuş

Kulislerde ismi en çok geçenlerden biri ise Numan Kurtulmuş’tu. Kurtulmuş’un Meclis Başkanı olacağı konuşuluyordu. Kabine’nin açıklanmasına saatler kala bu isim netleşmiş gibi duruyor.

Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Soylu’nun kabinede yer alıp almayacağı, kulislerde en çok konuşulan konuların başında. Soylu’nun Kabine’de yer alması beklenmiyor. Soylu için Meclis İdare Amirliği görevi düşünüldüğü iddia ediliyor. İçişleri Bakanlığı görevi için ise İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın bu göreve getirilmesi bekleniyor. Yerlikaya ile Soylu’nun ilişkilerinin pek iyi olmadığı siyasi arena da biliniyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kabine’nin açıklanmasına saatler kalan yeni bir iddia!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir