Kandaşoğlu’nun adliye önünde açıklama yapmasına izin verilmedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 
YSK’nın Van TSO seçimlerinde Necdet Takva’nın itirazını kabul ederek bir grubun iptal edilmesi üzerine adliye önünde açıklama yapmak isteyen mavi liste adayı Zahir Kandaşoğlu’nun açıklamasına polis izin vermedi. Kandaşoğlu ve destekçileri seçim ofisi önünde toplanmaya başlandı.

https://twitter.com/serhat_news/status/1584822259986083844


 
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Cumartesi günü yapılan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) seçimlerinde Necdet Takva’nın itirazını kabul ederken, Zahir Kandaşoğlu ve Faruk Biner‘in itirazını ise reddetti. İlk seçim sonuçlarına göre Zahir Kandaşoğlu’nun 10, Necdet Takva’nın 9 grup aldığı seçimlerde YSK, 1. Meslek Grubunun seçiminin iptal edilmesini kararlaştırdı. Böylelikle Kandaşoğlu’nun aldığı grup sayısı 9’a geriledi ve Takva ile eşit oldu.


Açıklamaya izin verilmedi
 


Gece yarısı verilen ret kararı üzerine Kandaşoğlu ve destekçileri kararın verildiği Van Adliye binası önünde sabah saatlerinde toplanarak açıklama yapmak istedi. Ancak adliye önünde geniş önlemler alan polisler Van Valiliğinin eylem etkinlik yasağını gerekçe göstererek, açıklamanın yapılmasına izin vermedi. Yaşanan uzun süre tartışmalardan sonra izin çıkmaması üzerine Kandaşoğlu ve ekibi seçim bürosuna geçti. Önümüzdeki saatlerde Kandaşoğlu’nun seçim ofisi önünde konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kandaşoğlu’nun adliye önünde açıklama yapmasına izin verilmedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir