Karaçoban Belediyesi ‘Halk Ekmek Fabrikası’nı açtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzurum Karaçoban Belediyesi, yapımını bitirdiği Halk Ekmek Fabrikası’nı açtı. Fabrikanın günlük 10 bin adet ekmek üretmesi bekleniyor. 

Halkların Demokratik Partili (HDP) Erzurum Karaçoban Belediyesi, tarafından yapılan Halk Ekmek Fabrikası, üretime geçti. Fabrikanın günlük 10 bin adet ekmek üretmesi beklenirken, belediye kendi imkanlarıyla 210 dönümlük tarlaya buğday ekerek, gelecek yıl yapılacak hasatla halka daha ucuz ekmek ulaştırmayı hedefliyor. 

Ucuz ve kaliteli ekmek 

Karakoçan Belediye Eşbaşkanı Halit Uğun, fabrikanın açılmasıyla bölge halkının daha kaliteli ve ucuz ekmeğe ulaşmasını hedeflediklerini dile getirdi. Uğun, “Dünyada yaşanan gıda sorunu ve yükselen fiyatlar nedeniyle belediyemize ait arazilerden pilot uygulama olarak 210 dönümlük tarlaya buğday ekimi yaptık. Buradan elde edilecek buğdayla ilçe halkımızın daha ucuz ve kaliteli ekmeğe ulaşmasını hedefliyoruz. Bu hedefimizle halk ekmek fabrikasını açmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Bu kadim topraklarda yaşayan vatandaşlarımız için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızın ihtiyaçlarını karşılayacak projeler üretmeye, her şeyin en iyisini temin etmeye devam edeceğiz. Çünkü halkımız her şeyin en iyisini hak etmektedir” diye konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Karaçoban Belediyesi ‘Halk Ekmek Fabrikası’nı açtı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir