Kars Barosu seçimlerde aktif rol alacak: Her okula bir avukat

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçimlere sayılı günler kalırken seçim güveliği noktasında tartışmalar sürüyor. Kars Barosu da 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için komisyon kurdu. Kars Barosu Başkanı Fettah Çapkurt, amaçlarının ‘her okula bir avukat’ kampanyası çerçevesinde avukat görevlendirmek olduğunu söyledi.

Türkiye, 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine kitlenmiş durumda. Seçime girmeye hak kazanan siyasi partiler ve ittifaklar aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na sundu. Aday listeleri ile ilgili tartışmalar devam ederken bir taraftan da seçim güvenliği tartışılıyor.

30 Mart Yerel Seçimlerinde yaşanan elektrik kesintileri, 16 Nisan 2017’de Türkiye anayasa değişikliği referandumunda “mühürsüz oyların” Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul edilmesi tartışmaların ana eksenini oluştururken, dönemin Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın 30 Mart ile ilgili, “Trafoya kedi girdi. Bu ilk kez yaşanmadı. Bunu seçime bağlamak yanlış” açıklaması hafızalardaki yerini koruyor.

Kars Barosu komisyon kurdu

Birçok seçim bölgesinde siyasi partiler, barolar, sivil inisiyatifler seçim güvenliği ile ilgili hazırlılar yapıyor. 1975 yılında kurulan Kars Barosu, tarihinde ilk kez 14 Mayıs seçimleri için komisyon kurdu. Kars Barosu, şehir merkezi dahil ilçede seçim güvenliği için avukat görevlendirecek, siyasi partilerin talep etmesi halinde ise seçim görevlilerine eğitim verecek.

‘Baronun rolü tüm partiler açısından hayati’

Kars Barosu Başkanı Fettah Çapkurt, baronun seçimdeki rolünün bütün siyasi partiler açısından hayati olduğunu ifade ederek, “Seçim güvenliğinin” seçmen iradesini savunmak olduğunun altını çizdi. Kars Barosu’nun seçimlere yönelik hazırlıklarının sürdüğünü ifade eden Çapkurt, “14 Mayıs 2023 tarihinde ülkemizde gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Genel Seçimlerinin şeffaf, güven içerisinde gerçekleşmesi adına ilk kez seçim komisyonu kurduk. Seçim komisyonumuz ilk toplantısını geçen hafta 9 arkadaşımızla yaptık. Toplantıdan sonra iki arkadaşımız Türkiye Barolar Birliği (TBB) bünyesinde kurulan seçim komisyonunda eğitim aldı” dedi.

Kars Barosu seçimlerde aktif rol alacak: Her okula bir avukat - kars secim guvenligi 1

Kars Barosu’na kayıtlı olan avukatlara da sandık başlarında görev alma çağrısı yapan Çapkurt, “Amacımız her sandığa sahip çıkamazsak bile ‘her okula bir avukat’ kampanyası çerçevesinde avukat arkadaşlarımızı görevlendirmek. Seçmenlerin iradesinin sandığa tam yansıması açısından üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” diye konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kars Barosu seçimlerde aktif rol alacak: Her okula bir avukat

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir