Kars’ın gelir kaynağı kazlar yaz sıcağında derede serinliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kars’ta besiye alınan kazlar yaz sıcaklarında dere ve göletlerde serinliyor.

Kars’ta yetiştiriciliği yaygın yapılan kazlar, yaz sıcaklarında serinlemeleri için dere ve göletlere götürülüyor. Kaz yetiştiriciliği, yöre halkının önemli gelir kaynağını oluşturuyor. Nisan ayında yumurtadan çıkan kaz yavruları, Kasım ayına kadar meralarda besleniyor. Daha sonra kışın ilk ayında da bir ay süreyle arpa yedirilen kazlar, kar yağdıktan sonra kesilip satışa sunuluyor.

Kars’ın gelir kaynağı kazlar yaz sıcağında derede serinliyor - AA 20230824 31984622 31984614 KARSTA BESIYE ALINAN KAZLAR YAZ SICAKLARINDA DERE VE GOLETLERDE SERINLIYOR
AA

Yüksek sıcaklıklar, besiye alınan kazları da etkiledi. Hava sıcaklığının 30 derecelerin üzerine çıktığı bugünlerde kazlar, kentteki dere ve göletlere girerek serinlemeye çalıştı.

Yetiştirici Mikail Ayaz, bu yıl hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini hatırlatarak, sıcaktan etkilenen kazların dere ve göletlerde serinlediğini anlattı.

Kars’ın gelir kaynağı kazlar yaz sıcağında derede serinliyor - AA 20230824 31984622 31984613 KARSTA BESIYE ALINAN KAZLAR YAZ SICAKLARINDA DERE VE GOLETLERDE SERINLIYOR
AA

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kars’ın gelir kaynağı kazlar yaz sıcağında derede serinliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir