Kars’ta başlatılan plastik çöp toplama yürüyüşü tamamlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kars’ta başlayan plastik çöp toplama yürüyüşü 93 gün sonra İpsala Sınır Kapısı’nda tamamlandı.

Uluslararası Su Elçileri Federasyonu (USEF) tarafından “İnsanı Dönüştür Projesi” kapsamında plastik çöp toplama ve kirlilikle mücadele amacıyla Kars’ta başlayan ve 93 gün süren çöp toplama yürüyüşü İpsala Sınır Kapısı’nda son buldu.

Kars’ta başlatılan plastik çöp toplama yürüyüşü tamamlandı - AA 20231214 33185237 33185235 KARSTA BASLAYAN PLASTIK COP TOPLAMA YURUYUSU 93 GUN SONRA IPSALA SINIR KAPISINDA TAMAMLANDI

Ani Ören Yeri’nden 13 Eylül’de “100. Yıl Plastik Terörü Kampanyası Plastik Çöp Toplama Yürüyüşü” kapsamında başlayan etkinliğe mimar, mühendis, iş insanı ve çeşitli meslek gruplarından oluşan ekip katıldı.

93 gün boyunca Kars’tan, Erzurum, Erzincan, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Bursa, Yalova, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ’a uğrayarak Edirne’ye gelen ekip, yaklaşık 2 bin 83 kilometre yok kat edip İpsala Sınır Kapısı’na ulaşarak etkinliğini tamamladı.

Kars’ta başlatılan plastik çöp toplama yürüyüşü tamamlandı - AA 20231214 33185237 33185234 KARSTA BASLAYAN PLASTIK COP TOPLAMA YURUYUSU 93 GUN SONRA IPSALA SINIR KAPISINDA TAMAMLANDI

AA’ya konuşan USEF Genel Başkanı Özgür Aydıncak, plastikle mücadelenin zorunlu olduğunu, arkadaşlarıyla farkındalık oluşturmak için böyle bir yürüyüş yaptıklarını söyledi.

Bu sorunun mutlaka halledilmesi gerektiği belirten Aydıncak, “Dünyanın en büyük sorunu plastik pandemisi ve kirliliği. Bununla hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Başladığımızda çok zor bir faaliyetti ama bütün zorluklara karşı başardık.” dedi.

Aydıncak, yürüyüşün 93 gün sürdüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

“Aramızda rahatsızlanan arkadaşlarımız oldu, ben de hasta halimle uzun zaman yürümek zorunda kaldım. Tüm dünyada plastik pandemisi çok yoğun devam ediyor. Bununla mücadele etmediğimiz takdirde bugün benim saçımı kazıttığım gibi hepimizin çevresinde insanlar kanser hastalığına yakalandığından dolayı saçlarını kazıtmak zorunda kalacaklar. 1 Eylül 2024’teise bu kapıdan Avrupa Birliği Parlamentosuna plastik terörüyle mücadele kampanyası çerçevesinde gideceğiz ve bu kampanyayı tüm dünyada önce Avrupa’da harekete geçireceğiz, geçirmek zorundayız.”

Kars’ta başlatılan plastik çöp toplama yürüyüşü tamamlandı - AA 20231214 33185237 33185232 KARSTA BASLAYAN PLASTIK COP TOPLAMA YURUYUSU 93 GUN SONRA IPSALA SINIR KAPISINDA TAMAMLANDI

Ekip, topladıkları plastik çöpleri Edirne Belediyesine teslim etti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kars’ta başlatılan plastik çöp toplama yürüyüşü tamamlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir