Kars’ta yavrularıyla köyde yiyecek arayan boz ayı 3 kişiyi yaraladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yavrularıyla köye inerek yiyecek arayan boz ayının saldırısına uğrayan 3 kişi yaralandı.

Kars’ın Yukarı Sallıpınar köyüne sabah saatlerinde yavrularıyla inen bozayı, çiftçilerden Onur Çavur, kardeşi Enes Çavur ve Özgür Kaya’ya saldırdı. Boz ayının saldırısında yaralanan 3 kişi, Sarıkamış Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Enes Çavur, AA muhabirine, boz ayının yavrularıyla köy içine kadar geldiğini belirterek, “Ağabeyim Onur Çavur bahçenin içinde koyun ve kuzuları ayırırken ayı arkadan saldırarak vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı. Abimi yere atığını gördüm ve bir değnek alıp koştum. Bu sırada ağabeyimi bırakıp bana saldırdı, köpeklerin gelmesiyle bizi bıraktı” dedi.

Kars'ta yavrularıyla köyde yiyecek arayan boz ayı 3 kişiyi yaraladı - AA 20231010 32360967 32360965 KARSTA YAVRULARIYLA KOYE INEN BOZ AYI 3 KISIYI YARALADI
AA

Yaralılardan Özgür Kaya da çocuğunu okula götürdüğünü anlatarak, “Bu sırada komşunun oğullarına saldıran ayı bana doğru geldi. Ben de çocuğumu kurtarmak için ayın önüne geçtim. Beni 10 metre sürükledi, ağaçlara savurdu gitti” bilgisini paylaştı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kars’ta yavrularıyla köyde yiyecek arayan boz ayı 3 kişiyi yaraladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Avatar
    16 Ekim 2023, 13:39

    […] Derneği Bilim Koordinatörü Emrah Çoban, “Ayıların olduğu bölgelere gittiğimizde, düdük ya da yüksek sesle konuşmak gibi aktiviteleri […]

    Cevapla
  2. Avatar
    16 Kasım 2023, 12:10

    […] Sarıkamış ilçesindeki ormanlık alanda yaşayan ve dünyada tek göç edebilen ayılar olarak literatüre […]

    Cevapla