Kars’taki çiftçilerin kar yağışı öncesi patates hasadı sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kars’taki çiftçiler, kar yağmadan tarlalarındaki ürünü toplamak için yoğun çalışıyor.

Kars'taki çiftçilerin kar yağışı öncesi patates hasadı sürüyor - AA 20221202 29617319 29617315 KARSTA CIFTCILERIN PATATES HASADI DEVAM EDIYOR

Kars’ın Akyaka ilçesindeki çiftçiler, patates söküm mesaisine devam ediyor. Tarım ve hayvancılığın yaygın yapıldığı yöredeki çiftçiler, kar yağmadan tarlalarındaki ürünü toplamak için yoğun çalışıyor. Geçimini çiftçilikle sağlayan Demirkent köylüleri, sabah erken saatlerde traktör desteğinde patates söküm mesaisine başlıyor.

Kars'taki çiftçilerin kar yağışı öncesi patates hasadı sürüyor - AA 20221202 29617319 29617317 KARSTA CIFTCILERIN PATATES HASADI DEVAM EDIYOR

Çuvallara doldurulan patatesler, daha sonra römorklara yüklenerek satış yapılacak noktalara götürülüyor. Patates üreticisi Burhan Polat, geçimlerinin büyük kısmını çiftçilik ile sağladıklarını belirtti.

Bu yılki verimden memnun olduğunu ifade eden Polat, “Yaklaşık 15 yıldır bu işi yapıyoruz. Geçen yıl eski tohumla ektik, o yüzden verimimiz normaldi. Bu yıl ise tohumu yeniledik. Verimimiz iyi. Bir yerden söküyoruz, bir yerden de satmaya başladık” dedi. (AA)

SerhatNews

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kars’taki çiftçilerin kar yağışı öncesi patates hasadı sürüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir