Kayyum İpekyolu belediyesine 1 milyar 123 milyon 645 bin TL borç  bıraktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İpekyolu Belediyesi Eş Başkanları yaptıkları incelemelerden sonra kayyum döneminde 1 milyar 123 milyon 645 bin 200 lira 31 kuruş borçla devraldılar. Eş Başkanlar borçları pankartla belediye binasına astı.

 

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İpekyolu Belediyesini kazanan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Eşbaşkanları Cevdet Altındağ ve Canan Uzunay, belediyenin borçlarını mali tablolarla kamuoyunun bilgisine sundular.. 6 Nisan’da mazbatalarını alan eşbaşkanlar, belediyeyi 1 milyar 123 milyon 645 bin 200 lira 31 kuruş borçla devraldıklarını açıkladılar.

 

Eş Başkanlar bugün itibariyle, belediye ve şirketine ait borçları belediye binasına astı ve Mali tablolarI düzenli olarak halkın bilgisine sunacaklarını açıkladı. Eş Başkanlar: “26 Şubat 2024 tarihinde imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında personel maaşlarına yapılan zamlar sonucunda maliyetler iki kat oranında artmıştır. Ayrıca, ihtiyaç olmadığı halde usulsüzce alınan 385 personel eklenince belediye gelirleri sadece maaş ödemelerini karşılayamaz duruma gelmiştir. Söz konusu toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan artış sebebi ile 1.318 personelin nisan ayı maaşları, daha önce çekilen kredi ile ödenmiştir. Bundan sonraki aylarda da gelirler maaş ödemelerine yetmeyecektir. Bu konuda kalıcı çözüm üretme çalışmalarımız başlamıştır.” denildi.

 

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kayyum İpekyolu belediyesine 1 milyar 123 milyon 645 bin TL borç  bıraktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir