KESK Van: Engelleme girişimine karşı hukuki süreç başlatacağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KESK Van Şubeler Platformu, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kurdukları TİS bilgilendirme standının engellenme girişimine ilişkin yayımladığı açıklamada, engellemeye karşı hukuki süreci başlatacaklarını duyurdu.

KESK Van Şubeler Platformu, SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yemekhane bölümü önünde sendikal faaliyet olarak kurdukları TİS bilgilendirme standının hastane yönetimi ve Van valiliği tarafından engellenmesine ilişkin açıklama yayımladı. Kurulan stant ile hastane çalışanlarına TİS süreci hakkında bilgilendirmeler yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, etkinliklerinin hastane yönetimi ve Van valiliği tarafından görevlendirilen ilgili kolluk birimi tarafından engellendiği kaydedildi.

Şube yönetim kurulu üyelerinin ve işyeri temsilcilerinin GBT uygulamasına tabii tutulmak istendiği kaydedilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Maalesef bütün bunlar hastane yönetiminin bilgisi ve görgüsü dahilinde yapılmıştır. Evet arkadaşlarımız kendi işyerinde anayasal düzeyde bir hak olarak tanımlanmış olan sendikal faaliyeti yürütürken hastane dışından gelen kolluk görevlileri ve hastane güvenliği tarafından engellenmiş ve yetmezmiş gibi haklarında GBT sorgusu yapılmak istenmiştir. Anayasaya, Hukuka ve adil bir düzene karşı ağır kusur barındıran bu eylemi kabul etmiyoruz. Bu ve benzeri akla ziyan uygulamaların sorumlularından hesap sormak amacıyla gerekli hukuki süreçleri derhal başlatacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KESK Van: Engelleme girişimine karşı hukuki süreç başlatacağız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir