Kızılay Başkanı’nın skandalları bitmiyor: 12 şirketten maaş alıyor(muş)

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kızılay’ın holdingleşerek çadır ve gıda satışı yapmasına tepki gösteren Eski Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, “11 anonim şirket var. Bunlarında hepsinin toplandığı Kızılay Holding var. Kerem Kınık tepe şirket Holding dahil 12 tane şirketten 3 asgari ücret üzerinden maaş alıyor” dedi.

TELE1’e konuşan Eski Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, Ahbap Derneği’ne 2 bin 50 adet çadır satışı yapan Kızılay’ın sivil inisiyatiften çıkarıldığını söyledi. Küçükali, Kızılay’ın bünyesinde 11 anonim şirket kurarak holdingleştirildiğini dile getirdi. Küçükali, çadır satışı ile Kızılay’ın holdingleşmesinin tekrar gündem olması üzerine, “Bunu söylediğimiz de insanlar bunu dikkat almamıştı. Şirketleşme Kızılay’ı sivil inisiyatiften çıkardı” dedi. 

Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın 11 şirket ve tepe şirket ile beraber 3 asgari ücret üzerinden her birinden maaş aldığının altını çizerek şunları dile getirdi:

“Yeni uygulamaya göre Kızılay’da birimlerin tamamı anonim şirket oldu. Bu anonim şirketler, ticari maksatla kurulduğu için ellerindeki ürünleri satabiliyor. Bunlardan biri de Çadır A.Ş. 11 anonim şirket var. Bunlarında hepsinin toplandığı Kızılay Holding var. Kızılay’ın alanda çadır kurma yetkisi de alınmış. Kızılay sadece çadır üretiyor ve satıyor.

‘Dünyada başka örneği yok’

Üretim yapıp AFAD’a satıyor. Dünyada örneği yok bu prosedür bizde var. Her şirketin yönetim kurulu başkanı Kerem Kınık. Tepe şirket Holding dahil 12 tane şirketten 3 asgari ücret üzerinden maaş alıyor.

‘Sivil inisiyatiften çıkardı’

O zamanlar bunu söylediğimiz de insanlar bunu dikkat almamıştı. Şirketleşme Kızılay’ı sivil inisiyatiften çıkardı. Niye ahbap çıktı ortaya çünkü sivil inisiyatif. Kızılay dernek statüsünde gözüküyor ama hükümetin bütün kuruluşlarına yardımcı olan bir kuruluş. Uluslararası platformda da doğrudan doğruya devleti temsil eden kuruluş. Neye göre? Cenevre konvansiyonlara göre statüsü var. Demek ki ne resmi ne sivil. Ama dışarıda sivil gözüküyor. Siz sivil inisiyatifi otoritenin altına sokarsanız birikmiş olan akıl yok olur. Sonra insanlar bilmem ne cemaatini arar ahbap’ı arar, onu bunu arar. Devlet para toplamaz aslında. Ama iş böyle oldu. Her şey gibi bu işte böyle bir duruma geldi.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kızılay Başkanı’nın skandalları bitmiyor: 12 şirketten maaş alıyor(muş)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir