Köpek saldırısında flaş gelişme: Van Valiliği hakkında suç duyurusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da 30 Ocak günü 9 yaşında bir çocuğu öldürerek ısıran köpeğinin bu olaydan önce bir kadını yaralamasına rağmen belediye tarafından bir vatandaşa verildiği ortaya çıktı. Köpek saldırısında ağır yaralanan Zöhre Furan isimli yurttaş, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

9 yaşındaki Emir Durna isimli çocuğu ısırarak öldüren ve polis köpeği olduğu iddia edilen Alman Kurdu köpeğin daha öncede bir yurttaşı ağır yaralamasına rağmen belediye tarafından serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Aynı köpeğin 5 Ocak 2023 günü Zöhre Furan isimli kadını ısırarak ağır yaraladığı iddia edildi. Ardından belediye tarafından karantina altına alınan köpek, 25 Ocak 2023’te bir vatandaşa verilerek sahiplendirildi. Ancak köpeğe bakamayan H.K, köpeği serbest bırakınca olanlar oldu. Alman Kurdu köpek sokakta oyun oynayan 9 yaşındaki Emir Durna’yı ısırarak öldürdü.

Ağır yaralamaya sebep olmasına rağmen serbest kalan köpeğinin Emir Durna’yı öldürmesinin ardından harekete geçen Zöhre Turan isimli yurttaş; Van Valiliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Van Büyükşehir Belediyesi, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, İpekyolu Belediyesi, Çevre Koruma Müdürlüğü ve köpeği sahiplendikten sonra serbest bırakan H.K hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sorumlular cezalandırılması istendi

Avukatı Ümit Avcı aracılığıyla suç duyurusunda bulunan Furan, “ Bana saldıran köpek ile 30 Ocak günü Emir Mete Durna isimli çocuğun ölümüne sebep olan köpek aynı köpektir. Gelişen olayda ‘Hayvanın sahibi olan sanığın eyleminin taksirle yaralama ve hayvanı tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakma’ suçunu oluşturmuştur. Mevzuata bakıldığında Valiliğe ve Belediyelere sokak hayvanları ile ilgili yükümlülükler getirilmiş olup söz konusu yükümlülüklere uyulmamasından dolayı köpek saldırısı sonucu yaralandım. Söz konusu kurumlar bana yönelik köpek saldırısından ötürü sorumludur” dedi.

Avukat Ümit Avcı ise bakım ve denetim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi nedeniyle müvekkilimi yaralayan köpeğin saldırması sonucu Emir Mete Durna isimli çocuğun hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Avcı şunlara dikkat çekti: “Müvekkilimin saldırıya uğraması ile söz konusu çocuğun hayatını kaybetmesi olayı arasında sadece 25 gün gibi bir süre olmasına rağmen yetkililerce gerekli önlemler alınmamıştır. Bu nedenle taksirle yaralama suçu işlenmiştir” diye belirtti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Köpek saldırısında flaş gelişme: Van Valiliği hakkında suç duyurusu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    18 Ağustos 2023, 13:00

    […] ilçesinde yerde yatan yavru köpeği demir çubukla başına vurarak öldüren şüpheli gözaltına […]

    Cevapla