Kürt kentlerinden bilanço derinleşiyor: 870 kişi hayatını kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez üssü Maraş olan 7.7 ve 7.5’lik iki deprem nedeniyle Suriye’nin başta KLürt kentleri olmak üzere en az 870 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi yaralandı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Maraş’ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşen 7.7 ve Elbistan ilçesinde 7.5 büyüklüğündeki depremler Suriye’de de  büyük yıkıma neden oldu.

Deprem  Efrin, Kobani, Kamışlo ve Haseke kentlerinin yanı sıra Suriye’nin Şam, İdlib, Halep, Hama, Lazkiye, Tartus ve Rakka illerinde de şiddetli hissedildi.

Efrin’de en az 54 kişi hayatını kaybetti

Rûdaw’a uaşan bilgilere göre, Efrin kent merkezinde yaklaşık 30 bina yıkılırken onlarca kişi yaşamını yitirdi. Yine Efrin’deki Sanayi bölgesinde de çok sayıda bina yıkıldı.

Depremin en çok yıkıma neden olduğu Cindires’re ise 80 bina yıkılırken hala onlarca kişinin yıkıntıların altında olduğu bilgisi geliyor.

Rûdaw’a konuşan Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdür Yardımcısı Münir Mustafa, şu ana kadar İdlib, Azaz ve Efrin’de en az 450 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 300 kişinin de yaralandığını söyledi.

Cindiris ve Efrin’in depremden büyük ölçüde etkilendiğini belirten Mustafa, Cindiris merkezinde 54, Efrin merkezde ise 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 200’den fazla kişinin yaralandığını belirterek, bu sayının artmasından endişe ettiklerini dile getirdi.

Münir Mustafa, Efrin’in köylerinde de evlerin yıkıldığını ve bölgeye ekip gönderdiklerini belirterek, “Bu bölgede insani yardıma ihtiyaç var. Şu ana kadar bize kimse bir yardım ulaştırmadı” dedi. 

Hükümetin kontrolündeki bölgede 430 kişi hayatını kaybetti

Suriye haber ajansı SANA’nın haberine göre, depremde Halep, Hama ve Lazkiye illerinde rejim kontrolündeki bölgelerde 430 kişi hayatını kaybetti, 1315 kişi yaralandı.

Sahadaki, Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Sivil Savunma (Beyaz Baretliler), yerel yetkililer, sağlık kuruluşları ve yerel kaynaklardan derlediği bilgiye göre, İdlib, Efrin ve Azaz gibi bölgelerde ise en az 380 kişi öldü, en az 1000 kişi yaralandı.

Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

7.7’lik deprem Suriye’de de büyük yıkıma neden oldu: 810 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce yaralı var

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kürt kentlerinden bilanço derinleşiyor: 870 kişi hayatını kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir