Mahsa’nın babası gözaltına alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’ın başkenti Tahran’da başörtüsü gerekçe gösterilerek gözaltına alınan ve gördüğü işkence sonucu yaşamını yitiren Jîna Emînî’nin babası Amjad Emînî, kızının ölüm yıldönümünde gözaltına alındı. 

İran’ın başkenti Tahran’da başörtüsü gerekçe gösterilerek gözaltına alınan ve gördüğü işkence sonucu yaşamını yitiren Jîna Emînî’nin babası Amjad Emînî, gözaltına alındı. Hengaw İnsan Hakları Örgütü’ne göre, sabah saatlerinde Saqiz’daki evinden çıkan Amjad Emînî İran Devrim Muhafızları tarafından gözaltına alındı ve bilinmeyen bir yere götürüldü.  Jîna Emînî’nin ölüm yıldönümü için bugün yapılacak eylem ve protestolar nedeniyle Rojhilat ve İran genelinde sıkıyönetim ilan edildiği de gelen bilgiler arasındı. 

Aile, tehdide rağmen anma yapacağını açıklamıştı

Kısa bir süre önce İran rejim yetkilileri, Emînî ailesine kızlarının yıldönümünde anma törenleri düzenlememeleri yönünde tehdit etti ancak aile, bu tehditlere karşı “Yaslı her aile gibi biz Emînî ailesi de kızımızın mezarı başında toplanacağız. Sevgili kızım Jina (Mahsa) Emînî’nin ölüm yıldönümünde geleneksel ve dini anma törenleri düzenliyoruz” açıklaması yapmıştı.

Rojhilat ve İran kentlerinde bugün kalabalık protestoların yapılması bekleniyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mahsa’nın babası gözaltına alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    16 Eylül 2023, 12:55

    […] 11:04 Mahsa’nın babası gözaltına alındı […]

    Cevapla