‘Malazgirt Zaferi’ kutlamalarına Van’da katılım zorunluluğu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı “Malazgirt Zaferi” kutlamaları öncesi valilik talimatıyla kamu çalışanlarına katılım zorunluluğu getirildi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 25-26 Ağustos tarihlerinde Bitlis’in Ahlat ve Muş’un Malazgirt ilçesinde katılacağı “Malazgirt Zaferi” kutlamaları öncesi tüm kamu çalışanlarının katılımı zorunlu kılındı. Van Milli Eğitim Müdürlüğü’nden okullara gönderilen yazıda, “Valimizin talimatıyla tüm okul müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmenlerimiz Malazgirt’in kurtuluşu vesilesi ile Malazgirt’e gidecektir. Ulaşım, yeme, içme tüm masraflar Valiliğimiz tarafından karşılanacaktır. Planlamanızı bu doğrultuda yapın lütfen” ifadeleri yer aldı.

‘Bu talimatı verenler suç işleniyor’ 

Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan ve duruma tepki gösteren Eğitim Sen Van Şubesi Başkanı Murat Atabay, “Bir vali, kamu çalışanlarına başka bir şehirde bir siyasi parti liderinin yapacağı etkinlik için katılım talimatı veremez. Bu masrafları valilik bütçesinden karşılayamaz. Kimseyi katılması için zorunlu tutamaz. Bu talimatı verenler de okul gruplarından paylaşanlar da suç işliyor” dedi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Malazgirt Zaferi’ kutlamalarına Van’da katılım zorunluluğu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir