Maliye Bakanı Şimşek TÜSİAD yönetimiyle görüştü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜSİAD yönetimiyle bir araya geldi. Görüşmede TÜSİAD üyelerinin ekonomide son dönem ve atılması gereken adımlarla ilgili sunum yaptığı öğrenildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) yönetimiyle bir araya geldi. TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu toplantısı öncesi Sabancı Center’da yapılan görüşme basına kapalı gerçekleştirildi. Görüşme sonrasında Şimşek, herhangi bir açıklama yapmadan Sabancı Center’dan ayrıldı.

‘Sıkı para politikası yavaşlamaya yol açmamalı’

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, Yüksek İstişarı Konseyi öncesi Bakan Şimşek ile bir araya geldiklerini, tespit ve önerileri paylaştıklarını açıkladı.

Özilhan, “Bakan Şimşek’in çalışmaları tamamladıktan sonra ortaya koyacağı programın makro istikrara katkı sağlamasını bekliyoruz. Yeni ekonomi yönetimi ile ekonomik istikrarın kısa sürede tesis edilmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

Sıkı para politikası tercihlerinin büyümede arzu edilmeyen bir yavaşlamaya yol açmaması gerektiğini belirten Özilhan, “Enflasyonla mücadelenin yolu TL’ye değer kazandırmaktan geçmiyor. Yurt dışından para girişi halinde TL’de değerlenme yerine TCMB rezervlerini tahkim etmek gerekiyor” diye konuştu. 

Özilhan, yatırımı artırmak için uzun vadeli öngörülebilir kurallara dayalı ekonomi yönetimi ve ekosistemi girişimi gerektiğini kaydetti.

Şimşek, Türkiye bankalar birliği ile görüşecek

Bakan Şimşek’in bugün 14.30’da Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetimiyle, birliğin Akmerkez’deki merkezinde bir araya gelmesi bekleniyor. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Maliye Bakanı Şimşek TÜSİAD yönetimiyle görüştü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir