Nafaka ödemediği için tutuklanmıştı: Nafakayı ‘Erkekler Derneği’ ödedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa İnegöl’de nafakasını ödemediği için tutuklanan Zülfü Şirin, Erkekleri Koruma Derneği’nin nafakayı ödemesiyle serbest kaldı. Yaşlı adam nafakayı yanlış hesaba ödediğini söyledi.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde eski eşinin nafakasını ödemediği için tutuklanan 81 yaşındaki Zülfü Şirin, şikayet üzerine nafaka ödemediği iddiasıyla Jandarma komutanlığı ekiplerince gözaltına alındı. Ardından adliyeye sevk edildi. Ödediğini söylemesi üzerine kayıtlara geçmediği öğrenilen adam, mahkemece tutuklandı. Tutuklanan adam, cezaevine götürülürken hüngür hüngür ağladı.

Dün 5700 liralık nafakanın Erkekleri Koruma Derneği tarafından ödenmesi sonucu serbest kaldı.

İHA’nın haberine göre çıkarken de sevinçten gözyaşı döken anlatan Zülfü Şirin “Cezaevinin en yaşlısı bendim. Bir gün bile kalmak çok kötü. Nafakayı daha önce ödedim ancak yanlış yere gittiği için tutuklandım. Cezaevindeyken bir çok milletvekilleri arayıp bana moral verdi. Avustralya’da nafaka diye bir şey. Hala beni tehdit edip benimle uğraşıyorlar. Ben de karşı dava açacağım” dedi.

‘Yanlışlıkla başka hesaba göndermişim’

Gazetecilere açıklama yapan Zülfü Şirin, “Bir elektrik düğmesini kapattım oğlumdan hem dayak yedim hem küfür yedim. Kahrımdan bağlara çıktım gittim Avusturalya’daki eve geri döndüğümde ailem beni kapının önüne koydular. Sonra Türkiye’deki evime geldim beni burada da rahat bırakmadılar. Gemlik’in Katırlı köyünde evim var. Beni oraya da sokmadılar. Erkek kardeşi beni tehdit ve küfür etti, telefonla arayıp ‘seni öldürüp denize atacağız’ dedi. Sonrasında benden şikayetçi oldu. Beni nafakaya ödemediğim için mahkemeye çıkardılar. Oysa ben nafakayı ödemiştim, yanlışlıkla başka hesaba göndermişim. Beni mahkemeye çıkarıp tutukladılar. Üzülmedim ama bu yaştan sonra çekilecek gibi değil cezaevi. Hapishanenin en yaşlısı bendim” dedi.

HÜDA PAR’dan destek telefonu

HÜDA PAR Batman milletvekili Serkan Ramanlı, serbest kalan Zülfü Şirin’i görüntülü arayarak moral desteği oldu. Ramanlı yaptığı görüşmeyi, “Bursa İnegöl’de ödemediği nafaka borcu sebebiyle tutuklanan 81 yaşındaki Zülfü amca ile görüştüm. Olayı duyduktan sonra Bursa Baro Başkanımız Sayın Metin Öztosun ile görüşmüştük ve konunun takipçisiydik. Olayın detaylarını araştırırken serbest kaldığını öğrendim ve kendisine geçmiş olsun dileklerimi ilettim.Süresiz nafakanın ve bağlı düzenlemelerin hem kadınlara hem de erkeklere yaşattığı mağduriyetleri bir an önce ülke gündeminden çıkaracak adil bir düzenlemeye ihtiyaç var” sözleriyle paylaştı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Nafaka ödemediği için tutuklanmıştı: Nafakayı ‘Erkekler Derneği’ ödedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir