Newroz tatili için Van’a 50 bin İranlı turist geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’a Newroz kutlamaları nedeniyle kente gelen turist sayısı açıklandı. Van Valisi Mehmet Emin Bilemez, tatil nedeniyle 50 bin İranlı turistin geldiğini açıkladı.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez başkanlığında, 15-29 Mart tarihleri arasında düzenlenen 6’ıncı Shopping Fest değerlendirme toplantısı yapıldı. Kurum amirleri ile sivil toplum örgütü temsilcilerin katıldığı toplantıda konuşan Vali Bilmez, newruz tatili süresince Van’a 50 bin İranlı turistin geldiğini söyledi. İranlı turistlerin kentin ekonomisine büyük katkı sunduğunu belirten Bilmez, “2 yılın ardından bu yıl tekrar düzenledik. Bugün paydaşlarımızla festivalin eksi ve artı taraflarını, önümüzdeki yılki festivalin nasıl olması gerektiğinin detaylarını kendi aramızda tartışacağız. Bu yılın çıktılarını hep birlikte değerlendireceğiz. Bütün vatandaşımız ve esnafımız bu festivale sahip çıktı. Ancak kat etmemiz gereken yol olduğunun da farkındayız. Festival süresince esnafımızın kısmen de olsa umutlarının yeşerdiğine de şahit olduk. Gelen misafirlerimizin festival boyunca devam eden etkinliklerden keyif aldıklarını ve Vanlıların da festivale etkin bir şekilde katıldıklarına da şahit olduk” dedi.

Newroz tatili için Van’a 50 bin İranlı turist geldi - Shopping Fes


50 bin turist geldi


Etkinlikler kapsamında soğuk havada bile düzenlenen konserlere büyük ilgi olduğunu ifade eden Vali Bilmez,” Bu duruma sanatçıları bile şaşırmıştı. Nur Tatar Spor Salonunda düzenlenen diğer konserlere de ilgi vardı. Van TSO öncülüğünde bir turnuva düzenlendi. Bu turnuvaya da ciddi bir ilgi oldu. Van’ın kurtuluşu da bu etkinliklere dahil oldu. Bu etkinliklere de müthiş bir ilgi oldu. Nevruz süresince de 50 bine yakın İranlı turist Kapıköy Gümrük Kapısından Van’a giriş yaptı. Esendere Sınır Kapsından da İranlı turistler geldi. Ancak bunun sayısını bilmiyoruz. Buradan da ciddi bir kitlenin geldiğini biliyoruz. Bu sene hava çok soğuk geçti. Son yılların en soğuk nevruz sezonu bu oldu. Ancak buna rağmen caddelerimiz cıvıl cıvıldı.”diye konuştu.


Toplantı, paydaş kurum ve kuruluşların katılımıyla basına kapalı bir şekilde gerçekleşti.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Newroz tatili için Van’a 50 bin İranlı turist geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir