Oktay Candemir CHP kongresini yazdı: Emanetçi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

33 yıllık İsmet İnönü ve 18 yıllık Deniz Baykal’ın ardından 13 yıl ile en uzun süre CHP’nin genel başkanlığını yapan lider olan Kemal Kılıçdaroğlu dönemi, 4 Kasım itibariyle son buldu.

Kılıçdaroğlu, tarihe en çok seçim kaybeden lider olarak geçecek. 13 yılda 8 seçim ve bir referandumla ülke rekorunu kırmayı başardı.

Bizler onu HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için söylediği; “Yasalara aykırı ama mecburuz!” sözleri ile evvelleri İsmet İnönü ve Bülent Ecevit gibi Kürt olduğunu asla söylememesi ile hatırlayacağız.

Kürt olduğunu söyleyemeden siyasi hayatı bitti gitti, yaşamı boyunca da söyleyeceğini sanmıyorum.

Ve şimdi Kılıçdaroğlu gitti, Özgür Özel geldi. Özel, CHP tabanında sevilen bir isim. Mecliste yaptığı çıkışlar ve özellikle Hulusi Akar’a karşı sergilediği tavır onun yıldızını parlattı.

Kılıçdaroğlu’ndan sonra herkes Ekrem İmamoğlu’nun CHP’ye Genel Başkan olacağını söylüyordu ama Özgür Özel büyük bir sürpriz yaparak yeni genel başkan oldu.
Mesleği Eczacılık olan Özel, Manisa doğumlu ancak Balkan göçmeni bir ailenin çocuğu. Birçok kişi Özel’in Alevi olduğunu iddia etse de Özel, Alevi değil aksine Sünni Müslüman bir aileden geliyor.

Her ne kadar çok eleştirsek de gerçeği ifade etmek zorundayım. Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlık yaptığı 13 yıllık süre içinde partisini Baykal’ın Ulusalcı-Kemalist kafadan uzaklaştırarak daha Sosyal Demokrat bir çizgiye çekti.
Kılıçdaroğlu’nu en çok eleştiren isimlerin başında gelen Soner Yalçın’ın sancısı bundandır.

Şimdi merak edilen şu; Özel partiyi yeniden ulusalcı bir çizgiye mi götürecek, yoksa sosyal demokrat çizginin devamını mı sağlayacak ya da bunu daha da mı ileri götürecek?

Fikrim şu: Kılıçdaroğlu’nun sosyal demokrat çizgisinden huzursuz olan CHP’nin ulusalcı kanadı onu devirerek yerine Özgür Özel’i getirmeyi başardı ve bu yüzden de ben Özel’in CHP’nin kafatasçı-Kemalist kanadı karşısında direnebileceğine ihtimal vermiyorum.

Şimdi diyeceksiniz ki haklı olarak; ‘O zaman Selahattin Demirtaş’a neden kongreden selam gönderdi.’ Bu, Özel’in şahsi düşüncesi ve bugüne kadar bu tür durumlarda ortaya hep doğru tavır koydu ama Genel Başkan olduktan sonra işler çok değişecek. Özel’in parti içindeki Avrasyacı kanada hâkim olabileceğini sanmıyorum. Tam aksine onlar Özel’e hâkim olacaktır.
Özel iyi bir hatip olabilir ama CHP’nin içine hâkim olamaz. Bu yüzden genel başkanlığının fazla süreceğini sanmıyorum. Muhtemelen emanetçi olarak getirildi ve zamanı geldiğinde asıl lider İmamoğlu sahneye çıkacaktır.

İlk genel seçimlerden önce CHP yeniden kongreye gidecektir. Özel sadece bir emanetçidir ve günü geldiğinde emaneti asıl sahibine teslim edecek. Görevi ise partiyi bir iki yılda fabrika ayarlarına döndürmek olacak. Ona ‘Ortalığı temizle biz geleceğiz’ denildi.

Bu kongre ile değişim bekleyenlerin tam aksine CHP, Atatürk milliyetçiliğine daha çok sarılan bir politikaya geçiş yapacaktır.

Kazanan yine Anadolu irfanı olacak. Türk halkına buradan bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Serhat News

Tepki Ver | mutlu3
3
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Oktay Candemir CHP kongresini yazdı: Emanetçi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar

    Kekom adam değişikliği değil zinyet değişikliği olması gerekir ✌️🌹

    Cevapla