Oktay Candemir yazdı: Vanspor’un ayarlarını bozdular!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vanspor’un Başkanı geçtiğimiz günlerde yerel bir televizyon programına çıktı. Başarı ya da başarısızlığın nedenlerini anlatması gerekirken bir taraftar grubuna “PKK’lı, vatan hainleri!” dedi.

Amedspor ve Diyarbekirspor’un Bursa’da saldırıya uğramasının sebebi işte bu İscariot’lardır.

Vanspor’un Başkanı kalkıp bunu derse yarın da Bursa’ya gittiğimizde başımıza neler gelmez. Vanspor Başkanının yaptığı bu tür saldırılara baktığımızda asılsız bir ‘İhbar’ niteliği taşıyor. Kendi kulübünü, taraftarını kriminalize ediyor.

Birkaç hafta önce Vanspor başarılıyken ortada PKK yoktu ama başarısızlık olunca ‘PKK’lılar demagojisi başladı.
Başarısızlığa kılıf uydurmak için aşina olduğumuz bir yöntem uyguluyor; vatan, bayrak, millet diyor ve en önemlisi devlete ‘Ben PKK ile mücadele ediyorum, beni destekleyin’ mesajı veriyor.

Bu tür kerameti kendinden menkul kişilerin kendilerini PKK ile mücadele edecek kadar dev aynasında görmesi ise ayrı bir hastalık.

Tavşan dağa küsmüş, ‘Dağ’ın haberi yok… Siz kendinizi ne zannediyorsunuz. Kendinizi bu kadar önemsemeyin.
Spora siyaset karıştırmayın, diyen ama spora siyaseti bu kadar karıştıran bir yapı, ömrümde görmedim.

Vanspor’u vaktiyle siyasi saiklerle 1. Lige dahi çıkaran, kendi siyasi ikballeri, haksız kazançları için rant kulübüne çevirenler, günün sonunda HDP’lilere “Siyaseti spora karıştırmayın” diyebiliyor.

Elde ettikleri haksız kazanç gündeme geldiğinde, başarısız olduklarında başlıyorlar cıyaklamaya: ‘Terör örgütü ile mücadele ediyoruz’ diye.

Futbol böyle bir şey değil ki; Birkaç tane oynadığın ligin üstünde futbolcu transfer edeceksin, başına da iyi bir hoca bırakacaksın, onların işini kolaylaştıracak maddi manevi organizasyonu yapacaksın. Bunu yaptığın zaman başarı zaten gelir…

Ama aklın işte değil oynaşta ise işte böyle de çuvallarsın! Vanspor üzerinden kendine iktidar içinde bir alan açmaya çalışıyorsan, gizli ajandalarla yola çıkarsan başarılı olamazsın. Çünkü senin derdin kulübün başarısı değil, o kulüp üzerinden kişisel bir kariyer ve istikbal elde etmek.

Siz çok akıllısınız ya, bizler aptalız ve anlamıyoruz sanıyorsunuz. En büyük yanılgınız da bu zaten.

Bursaspor’un taraftarı Vanspor, Amedspor ya da Batmanspor fark etmez; ‘Teröristler’ diye saldırıyor, Vanspor’un başkanı da TV’lere çıkıp Vanspor’un bir taraftarına grubuna aynı şeyi söylüyor.
Vanspor Başkanı bunu yapıyorsa düşünün artık Bursa’da bize neler yapmazlar.

Vanspor’un ayarlarını bozdular, şimdi de üzerinde tepiniyorlar. Biz bunu eleştirince de ‘Vatan haini’ oluyoruz öyle mi?

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Oktay Candemir yazdı: Vanspor’un ayarlarını bozdular!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir