Orman yangınları yayılıyor: Manisa’da orman yangını

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son bir haftadır Türkiye’nin ormanları yangınla mücadele ediyor. Bugün de Alaşehir ilçesi Çarıkbozdağ Mahallesi’nde orman yangını çıktı. 

Türkiye’de orman yangınları hız kesmeden devam ediyor. Manisa’nın Alaşehir ilçesi Çarıkbozdağ Mahallesi’nde orman yangını çıktı. Yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. İhbar üzerine bölgeye 3 uçak, 7 helikopter, 13 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 1 dozer sevk edildi. 

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Son bir haftadır art arda birçok şehirde orman yangınları:

İzmir’in Kınık ilçesi İbrahimağa Mahallesi’nde dün öğlen saatlerinde başlayan orman yangını 2’nci gününde sürüyor. Havadan ve karadan yapılan müdahalelere rağmen yangın rüzgarın etkisiyle büyüyor. 

Antalya’nın Kemer ilçesinde Göynük Değirmendere Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çıkan yangın 4’üncü gününde sürüyor. Sarp ve kayalık arazide yayılan yangının kontrol altına alınması için ekiplerin müdahalesi devam ediyor.  

Yine  Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde 3 dönümlük ormanlık alan, Serik’te ise bir dönümlük sazlık alan yangınlarda zarar gördü. 

Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Hatıplar Mahallesi mevkiindeki ormanlık alanda 24 Temmuz öğlen saatlerinde başlayan orman yangını rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yangın, rüzgarın etkisiyle Sarısığ Tırlı Mahallesi’ne yöneldi. Kırsal mahallede birçok evin yandığı öğrenilirken, yurttaşlar tahliye edildi. 

17 Temmuz’da Licê ilçesinde askerler tarafından hint kenevirlerinin ateşe verilmesi sonrası çıkan orman yangını zor koşullarda kontrol altına alınabilmişti.

Yine 17 Temmuz’da Hatay, Mersin ve Çanakkale’de çıkan orman yangınları, iki günlük müdahale sonucu söndürüldü.

16 Temmuz’da İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı semtinde orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına havadan ve karadan müdahale edildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Orman yangınları yayılıyor: Manisa’da orman yangını

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    24 Ağustos 2023, 16:16

    […] Kara Yolu’nda bulunan ormanlık alanda yangın çıkarken, Tekirdağ’da çıkan orman yangını ise iki saatte bir hektarlık […]

    Cevapla