1. Haberler
  2. Güncel
  3. Ormanı olmayan Van’a OGM 5 personel alacak!

Ormanı olmayan Van’a OGM 5 personel alacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orman Genel Müdürlüğü Van’da 5 kişilik alım yapacağını duyurdu. Alınacak personellerin tabelallarla sınırlı olan Van’da ne iş yapacağı ise merak konusu oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Resmi Gazete’de yayımlanan ilanı ile sözlü ve uygulamalı sınavla sözleşmeli personel pozisyonunda bin 128 orman muhafaza memuru alımı yapılacağını duyurdu. Ülke geneli bin 128 orman muhafaza memuru alımı yapacak olan Orman Genel Müdürlüğü, Van’da da 5 kişilik alım yapacağını açıkladı. Açıklama sonrası akıllara sadece tabelallarla sınırlı olan ve birçok alanı imara açılan Van’da işe alınacak personellerin ne yapacağı sorusunu getirdi.

Ormanı olmayan Van’a OGM 5 personel alacak! - 4

Van, Doğu Anadolu Bölgesi’nin ve ülkenin orman  fakiri kentlerinden biri. Çok az kısmı yeşil kalabilen kentteki yeşil alanlar, farklı gerekçelerle tahrip edilirken yeni yeşil alanların kazandırılması yönünde yapılan çalışmalar ise yeterli olmaktan oldukça uzak.

Ağaçların olmadığı ‘Ormanlık Alan’ tabelalarından birine de AKP Van İl Başkanlığı imza atmıştı. 2021 yılında Edremit ilçesindeki boş bir alanda kurulan ve girişine  ‘AK Parti İl Başkanlığı Hatıra Ormanı’ yazılı tabela asılan alandaki yüzlerce fidanın tutmadığı ve bakımsızlıktan kuruduğu biliniyor. Zaman zaman sosyal medyaya da yansıyan ağaçsız ‘orman’ kent sakinlerinin tepkisine yol açıyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ormanı olmayan Van’a OGM 5 personel alacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir