1. Haberler
  2. Güncel
  3. Otistik 3 çocuğa kötü muamele davası sonuçlandı

Otistik 3 çocuğa kötü muamele davası sonuçlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
İzmir’de otistik 3 çocuğa kötü muamele suçlamasıyla öğretmen Ö.Y. hakkında beraat kararı verildi.
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde 2018-2019 yılları arasında okul öncesi otistik 3 çocuğa “kötü muamele ve işkence” iddiasıyla hakkında 45 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan öğretmen Ö.Y.’in yargılandığı davanın karar duruşması Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, taraf avukatları ve otizmli çocukların aileleri katıldı. Tutuksuz yargılanan fail öğretmen Ö.Y., duruşmaya katılmadı. Duruşmada söz alan müşteki avukatları, soruşturmanın genişletilmesini, çocukların algı ve irade yeteneklerinin bu süreçte ne derece bozulduğunun tespiti yönünde bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etti.
Ceza talebi
Otizmli çocukların ailelerinden müdahil H.Ö., “2018-2019 eğitim yılında çocuklarımız işkence görmüştür. Bu husus tanık beyanları ile ayrıntılı bir şekilde ispatlanmıştır. 2018-2019 eğitim yılında çocuğumuzdaki değişimleri görünce 4 ayrı okul değiştirdik, İstanbul’a doktorlara gittik, hastanelere gittik. Bu hastanelerin merkez sisteminden de görülebilir. Çocuğa karşı işkence suçunun düzenlenmesinin sebebi insan onurunun korunmasıdır. Bizim çocuklarımızın insan onuru korunmamıştır. Tüm bu hususlar gözetilerek sanığın ağırlaştırılmış şekli ile 3 çocuğa karşı işkence suçundan cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.
Soruşturma genişletilme talebine red
Failin avukatı Murat Aydın, “Soruşturmanın genişletilmesi talebine katılmıyoruz. Mağdurların bugünden geriye sağlık durumlarının tespiti dosyamıza katkı sağlamayacaktır” ifadelerini kullandı.
Mahkeme başkanı, dosyadaki delillerin karar vermeye elverişli ve yeterli nitelikte olduğu kanaati ile soruşturmanın genişletilmesi taleplerini reddetti.
‘Ceza talep ediyoruz’
Müşteki avukatı Yüksel Sipahi, “Müvekkiller bu olayı okulun müdür yardımcısından öğrenmişlerdir, daha sonra bu olayın yaşandığına ilişkin 3 tanık dinlenmiştir. Bunlar müdür, öğretmen ve stajyer öğretmenlerdir. Ayrıca hademe de bu olayı gören kişiler arasındadır. Çocuklarımızın bir tanesinde oluşmuş ekimoza ilişkin adli rapor da dosyada mevcuttur. Sanık öğretmen sadece 3 otizmli çocuğumuzun bakımı ile sorumludur. Fakat bu 3 çocuğun şikayeti ile bu durumun yaşandığı ortaya çıkmıştır. Savunma bu olayın bir komplo olduğuna yöneliktir. Böyle bir savunmanın bu olayda dinlenmemesi kabul görmemesi gerekir. Okulda kamera kaydı olsa idi bu durum ispatlanırdı, fakat kamera kaydı yoktur. Bu noktada tanık beyanları nettir, idari soruşturmada sanık idari yönden ceza almıştır. Bizce eylemleri sabittir, sanığın iddianame gibi cezalandırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.
Sanık avukatı Murat Aydın, suça dair delil olmadığını savunarak, beraat talep etti.
Beraat kararı 
Mahkeme, beraat kararı verdi. Kararda, şu ifadeler yer aldı: “Sanık Ö. Y.’in üzerine atılı bulunan mağdurlar E.K., K.S.G., T.Ö.’a yönelik çocuğa işkence yapmak suçundan atılı suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle CMK 223/2-e madde gereği beraatine karar verilmiştir.”

Tepki Ver | sinirli1
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Otistik 3 çocuğa kötü muamele davası sonuçlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir