Oy verme işlemleri tamamlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gün boyu yaşanan ihlallerle gündemden düşmeyen Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle tamamlandı.

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi saat 17.00’de tamamlandı. Türkiye geneli 60 milyon 721 bin 745 seçmen için 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda toplam 191 bin 885 sandık kuruldu. Tüm sandıklarda oy sayım işlemlerine geçildi.

İlk turda seçilemeyen cumhurbaşkanlığı için AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yarıştı.

Yurt dışı oyları

Yurt dışı temsilciliklerindeki oy verme işlemleri ise 24 Mayıs’ta sona erdi. Bulunduğu ülkede belirlenen sürede oy kullanamayanların gümrük kapılarında oy verme işlemleri de bugün saat 17.00’de tamamlandı. Yurt dışında kullanılan oy pusulaları, uçaklar ve diplomatik kuryelerle Türkiye’ye getirildi. Ankara ATO Congresium’daki Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu’nda saklanan oylar, tüm yurtta oy verme işleminin tamamlanmasının ardından diğer oylarla eş zamanlı açılarak sayılmaya başlanacak.

Gün boyu ihlal

Oy verme işlemleri boyunca birçok kentten ihlal haberleri geldi. Polis, asker ve korucu baskılarından AKP’lilerin tehdidine, sandık kurulu üyelerine yapılan saldırılardan toplu ve açık oy kullanımına, hukukçu ve heyetlerin engellenmesinden 142 belgesi usulsüzlüğüne, ölen seçmen yerine oy kullanmaktan vekillerin darp edilmesine kadar birçok ihlal yaşandı, tutanaklar tutuldu. (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Oy verme işlemleri tamamlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir