Parçalanmış cesedi bulunan Delibaş’ın ailesinden açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Hazro ilçesinin Goma Dedaş (Dedaş Ağılı)köyünde cesedi parçalanmış halde bulunan Hacı Fayik Delibaş’ın ölümünün sokak köpeklerinin saldırısından kaynaklanmadığı anlaşıldı.

Önceki gün Goma Dedaş köyünde 90 yaşında yalnız yaşayan Hacı Fayik Delibaş’ın parçalanmış cesedi evinin yakınında bulunmuştu. Kimsesiz olduğu ileri sürülen Delibaş’ın sokak köpeklerinin saldırısında hayatını kaybettiği belirtilmişti. Rûdaw muhabiri Abdulselam Akıncı, Hacı Fayik Delibaş’ın vefat ettiği köye giderek yakınları ve komşularıyla görüştü. Hacı Fayik Delibaş’ın ön otopsisinde, ölüm nedeninin sokak köpeklerinin saldırısında değil, yüksek tansiyona bağlı kalp krizinden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Ayrıca Delibaş’ın kimsesiz olmadığı çok titiz bir insan olmasından kaynaklı kendi evinde yalnız yaşamayı tercih ettiği öğrenildi.

Yeğeni Adıl Işıklı, Hacı Fayik Delibaş’ın kimsesiz olduğu iddialarını reddederek, “ Hacı Faik dayıyı 30 yıldır bilirim. Kendisi aşırı titiz bir insan. 30 yıl önce eşini kaybettikten sonra evinde yalnız yaşıyordu. Kimsesiz olduğu doğru değil. Evinin yakınında ikamet eden çok sayıda akrabası var. Sık sık durumunu soruyorduk, her gün kontrol ediyorduk. O kadar titiz ki, kimsenin yaptığı yemeği de yemiyordu” şeklinde değerlendirdi.

Adıl Delibaş, dayısının cesedini başı boş köpeklerin parçaladığını tahmin ettiklerini söyledi.

Hacı Fayik Delibaş’ın cenazesini ise yakın komşusu buldu. Hacı Fayik Delibaş’ın cenazesini bulan komşusu Abdurrahman yakınlarına haber verdi. Jandarmaya haber verilmesi sonrası Hacı Fayik Delibaş’ın naaşı otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Morguna kaldırıldı. Yapılan otopsi sonucu, vahşi hayvanların saldırısından alınan yaralardan değil, tansiyondan kaynaklı kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi.

Hacı Fayik Delibaş’ın Pazar günü kalp krizi sonucu vefat ettiği, Pazartesi sabahı bulunan cenazesine köpeklerin zarar verdiği kaydedildi.

Komşuları vefat eden Delibaş’ın kendi halinde, temizlik konusunda aşırı titiz biri olduğunu, kendisine ikram edilen yiyecekleri kabul etmediğini belirtiyor.

Ailesi basın açıklaması yaptı

Öte yandan Hacı Fayik Delibaş’ın ailesi ölümüne ilişkin bir basın açıklaması yayınladı.

Delibaş ailesinin açıklamasında özetle şu ifadelere yer verildi:

“Mam Heci Faik Delibaş, ölüm haberi bell iki,  masa başında hazırlanmış, gerçeklikten yoksun haber niteliğindedir. Bu üzücü  ölümün  gerçeği şuan size ifade edeceğimiz şekilde olmuştur:

Amcamız son yıllarda  temizlik hastalığı ‘obsesif’ boyuta ulaşmıştır. Kimsenin elinde bir bardak su içmez kimsenin elinde bir lokma ekmek yemez kimse ile tokalaşmaz kimseyi evine almaz duruma gelmiştir. Tek başına yaşamayı tercih etmiş, tüm ailemizin ısrarına rağmen yalnız yaşamayı tercih etmiştir. Ailemiz her gün kendisini kontrol etmekte idi. Üzücü ölüm olayı, akşamüzeri gerçek gerçekleştiği tahmin edilmektedir.

Ailemizin günlük rutin kontrolünde ertesi gün bu üzücü olayı öğrenmiş olduk. Gazete Haberlerinde anlatıldığı gibi yalnız sahipsiz birisi değildir ve ailemizin büyüklerindendir. Bizim örf adet ve geleneklerimizde bütün aile bireylerimiz gibi merhum amcamız da bizim baş tacımızdır .”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Parçalanmış cesedi bulunan Delibaş’ın ailesinden açıklama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir