Patnos L Tipi Cezaevi’nde 15 tutukluya hücre cezası verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Yasin Yılmaz, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, koğuşlara keyfi baskınların düzenlendiğini ve 15 kişiye hücre cezası verildiğini aktardı. 

Ağrı’nın Patnos ilçesinde bulunan L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Yasin Yılmaz, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde yaşadığı hak ihlallerini anlattı. Yılmaz’ın kardeşi Tahsin Yılmaz, ağabeyinin her gün koğuşlarına baskın düzenlendiğini aktardığını söyledi. Baskında kitapların ve eşyaların dağıtıldığını kaydeden Yılmaz, ağabeyinin “Birçok eşyamızı aldılar, alınan kitaplar mektuplar gerekçe gösterilerek arkadaşlarımızın infazları yakılıyor” dediğini paylaştı.

‘Keyfi uygulamalar sürüyor’

Yılmaz, ağabeyinin, “Kadın cezaevinde yaşanan domuz bağı işkencesinden sonra, mahkumlar hakkında disiplin cezaları ve keyfi uygulamalar sürdürülüyor. Geçtiğimiz hafta bütün koğuşlara baskın düzenlendi ve defterler, kitaplar toplanılarak 15 kişiye yakın arkadaşa hücre cezası verildi. Açlık grevlerinin başlamasından sonra keyfi baskı uygulamaları daha da arttı. Buna acilen müdahale edilmesi gerekiyor” dediğini aktardı. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Patnos L Tipi Cezaevi’nde 15 tutukluya hücre cezası verildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir