Pele için Brezilya’da 3 günlük yas ilan edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brezilyalı efsane futbolcu Pele’nin dün hayatını kaybetmesinin ardından Brezilya hükümeti, 3 günlük ulusal yas ilan etti.

Brezilyalı efsane futbolcu Pele uzun süredir tedavi gördüğü kanser hastalığına yenik düşerek 29 Aralık’ta 82 yaşında yaşamını yitirdi. Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Twitter hesabından Pele’nin ölümüne ilişkin paylaşımında, “Tüm ailesinin ve arkadaşlarının bu zor günleri aşmaları için Tanrıya dua ediyorum. Pele, futbolu sanata ve eğlenceye dönüştürdü ve Brezilya’nın adını futbol ile dünyaya duyurdu. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.

Brezilyalı efsane futbolcu Pele’nin cenaze töreni, 3 Ocak’ta, kariyerinin büyük bölümünün geçtiği Santos Stadyumu’nda düzenlenecek.

Pele, Santos’taki Memorial Necropolis Ecumenica Mezarlığında aile bireylerinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlanacak.

Pele ismiyle tanınan ve futbol tarihinde olağanüstü başarılara imza atan futbolcu Edson Arantes do Nascimento, Sao Paulo’da tedavi gördüğü Albert Einstein Hastanesinde hayata gözlerini yumdu.

Brezilya’nın Rio De Janeiro kentinde bulunan Maracana Stadyumu, efsane futbolcu Pele için ışıklarını gece boyunca açık tuttu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Pele için Brezilya’da 3 günlük yas ilan edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir