1. Haberler
  2. Güncel
  3. Polis şiddetini savunan VGC, Gazetecileri hedef haline getirdi

Polis şiddetini savunan VGC, Gazetecileri hedef haline getirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vanspor Store açılış haberini takip eden gazetecilere yönelik polisin müdahalesine ilişkin Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti, gazetecilere yönelik şiddeti savunurken, duruma tepki gösteren meslektaşlarını ise, “Sözde gazeteci kılıklı provokatörler” diyerek hedef gösterdi.

Pazar günü Vanspor Store açılışında, gazeteciler koruma polislerinin fili ve sözlü saldırısına maruz kalmış, olay sosyal medyada büyük tepkilere neden olmuştu. Tepkilerin artması üzerine Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti olaydan bir gün sonra yazılı açıklama yaptı. Emniyet Müdürünün olaydan sonra özür dilememesine rağmen açıklamada emniyet müdürünü olaydan hemen sonra gazetecilerden özür dilediği söylendi. Yapılan açıklamada, duruma tepki gösteren gazeteciler ise hedef haline getirildi.

Açıklamada, “Önceliği kamuoyunu bilgilendirmek olan gazetecilerin çalışma alanlarının engellenmesi kabul edilir bir durum değildir. Bu bağlamda dün VansporStore mağazasının açılışında gazeteciler ve polis arasında yaşanan tatsız olayın üzücü olduğunu belirterek bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Olayın hemen akabinde İl Emniyet Müdürü Sayın Atanur Aydın’ın bizati araya girmesiyle özür müessesine başvurulmuş ve olayın tatlıya bağlandığı da bilinmelidir.” denildi.

Gazeteci kılıklı provokatörler”

Gazetecilerin hedef gösterildiği açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Ayrıca bazı siyasi kesimlerin ve sözde gazeteci kılıklı provokatörlerin olayın henüz cemiyet yönetimine yansımadan Vangölü Gazeteciler Cemiyetini hedef alan pişkinlikleri de kabul edilemez. Vangölü Gazeteciler Cemiyeti geçmişte olduğu gibi bugün de kuruluş gereği gazeteciye karşı işlenmiş bir hak ihlali varsa bütün detaylarını enine boyuna araştırmadan herhangi bir açıklama yapmama sorumluluğuna sahiptir. Bu nedenle cemiyetimizi yıpratma tutumu içerisinde olan bu kirli zihinleri kendi işlerinde başarıyı kovalamaları gerekliliğini hatırlatarak tüm kamuoyuna saygılarımızı sunarız” denildi.


Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Polis şiddetini savunan VGC, Gazetecileri hedef haline getirdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir