Polonya’da vampirlikle suçlanan kadın iskeleti bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Polonya’nın Pień köyündeki 17. yüzyıldan ,kalma bir mezarlıkta ‘vampir’likle suçlanarak öldürüldüğü düşünülen bir kadının iskeleti bulundu.

Profesör Dariusz Poliński ve Nicolaus Copernicus Üniversitesi’nden bir grup araştırma ekibi, Polonya’nın Pień köyünde 17. yüzyıldan kalma bir mezarlıkta boğazı orakla yere çivilenmiş ve ayak parmağına asma kilit takılmış bir kadının iskelet kalıntılarını buldu. Profesör Poliński, kadının vampir olduğu düşünüldüğü için bu şekilde gömüldüğünü belirtti. 

New York Post’un haberine göre, Profesör Dariusz Poliński, batıl inançların yaygın olduğu 1600’ler Orta Avrupası’nda vampir sanılan ölülerin dirilmesini engellemek için gömerken çeşitli yöntemler kullanıldığını aktardı. Daily Mail’e konuşan Poliński, bulunan iskelet hakkında, “Orak düz bir şekilde yerleştirilmemiş; ölen kişi dirilip mezardan çıkmaya çalışırsa boynunu kesecek ya da yaralayacak şekilde yerleştirilmiş” dedi. İskeletin ayak parmağına takılan asma kilidin de “geri dönüşün imkansızlığını” temsil ettiğini belirten profesör, bunun da ölen kadının vampir sanılması hakkındaki teorilerini güçlendirdiğini söyledi. 

Araştırmacılar ölen kişinin tahmini yaşını açıklamasa da kafatasında bulunan ipek başlığın, iskeletin yüksek sosyal statüye sahip olduğunu gösterdiğini belirtti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Polonya’da vampirlikle suçlanan kadın iskeleti bulundu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir