‘Ran’ yeniden Van’da: ‘Vanlılar bizi izlerken kalplerini koydular, hissettim’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Serhat News – Oyuncu Yurdaer Okur, Nazım Hikmet’in mektuplarından ve şiirlerinden oluşturduğu ‘Ran’ oyunuyla üçüncü kez Van Devlet Tiyatrosu sahnesinde seyircileriyle buluştu. Yurdaer Okur, Van’daki seyircilerle buluşmasını, “Biz özlediğimiz tiyatroyu Van gibi şehirlerde daha çok görüyor ve daha çok hissediyoruz. Çünkü daha samimiler. Çok güzel bir oyun oldu. Müthiş bir atmosfer vardı” sözleriyle anlattı.

Entropi Sahne imzalı olan ‘Ran’ oyunu Yurdaer Okur tarafından sahneye uyarlanmış tek kişilik bir oyun. Nazım Hikmet’in yazdığı şiirler ve mektuplardan kurgulanan hikâye, daha çok hapishane ortamında geçiyor ve Ran’ın sevdiği insanlara ve memleketine olan özlemini ifade ediyor. Düz bir özlem ifadesinden ziyade Ran’ın şiirleri ve mektuplarından dizelerle oyun daha da zenginleşiyor. Bu oyunda Okur’a viyolonsel Taylan Aygar eşlik ediyor. Müziğin tutkusu ve ışığın gücü, Ran’ın özlemi ve politik kaygıları ile birleşince ortaya doyumsuz bir seyir zevki çıkıyor.

‘Ran’ yeniden Van’da: ‘Vanlılar bizi izlerken kalplerini koydular, hissettim’ - Ranoyunu1

Ran’ı şimdiki kuşaklarla buluşturmak istedim’

Van’da üçüncü kez ‘Ran’ oyunuyla seyircileriyle buluşan Yurdaer Okur, Nazım Hikmet’in dizeleriyle sahnede olmaktan çok mutluluk duyduğunu belirtiyor. Aynı zamanda Nazım Hikmet’in 1960’larda yazdığı dizelerin hala günümüzü yansıttığını ifade ederek, “Nazım Hikmet çok büyük bir şair, evrenin şairi. 1960’larda yazdığı dizeler hala güncelliğini koruyor. Ben onun özgürlük sevgisini, toprak sevgisini, çocuk sevgisini, doğa sevgisini, savaş karşıtlığını kendime çok yakın buldum ve şimdiki kuşaklarla buluşturmak istedim” diyor.

‘Ran’ yeniden Van’da: ‘Vanlılar bizi izlerken kalplerini koydular, hissettim’ - Ranoyunu Yurdaer
Yurdaer Okur

‘Vanlı seyircilerimiz üçüncü kez salonu dolduruyor’

Okur, oyunu sahneledikleri her yerde güzel tepkiler aldığını belirterek, “Sağ olsunlar, seyircimiz bize teveccüh gösteriyorlar. Gittiğimiz her yerde güzel tepkilerle karşılanıyoruz. Van seyircisinin çok özel bir yanı var. Seyircinin enerjisi çok yakındandı, bizi izlerken kalplerini koydular. Ben de tabi bunu hissedince daha bir şevkle oynuyorum. Buraya üçüncü kez geliyoruz. Üçüncü kez gelmemize rağmen salonu dolduran sevgili Vanlı seyircilerimize gönülden bizi destekledikleri için teşekkür ederim,” diyor.

Haber: Zelal Sahidenur Sari

(ro)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Ran’ yeniden Van’da: ‘Vanlılar bizi izlerken kalplerini koydular, hissettim’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir