Ressam Onuk topladığı kar toplarıyla Van Gölü kuraklığına dikkat çekti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Gölü’ndeki kuraklığa dikkat çekmek için kar topu yapıp, kentin en işlek caddesinde dağıtan ressam Orhan Onuk, susuzluğun neden olduğu tehlikeleri halka anlattı.

Van Gölü’ndeki kuraklığa dikkat çekmek isteyen, Mimar Sinan Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümü mezunu ressam Orhan Onuk, ‘Kar Damlası’ adlı çalışma hazırladı. 9 Ocak’ta etkili olan ve onlarca kırsal mahallenin yolunu kapatan kar yağışının ardından Cumhuriyet Caddesi’ne çıkan Onuk, kar topladı.

Ressam Onuk topladığı kar toplarıyla Van Gölü kuraklığına dikkat çekti - ogretmen van kuraklik
Orhan Onuk

Karı toplara dönüştürüp, caddeden geçenlere veren Onuk, suyu azalan Van Gölü ile barajları anlattı. Van’ın tarihi, doğası ve turizmi ile ilgili bugüne kadar birçok tabloya imza atan Orhan Onuk, kuraklığın neden olduğu tehlikelere dikkat çekmek istediğini söyledi.

Ressam Onuk topladığı kar toplarıyla Van Gölü kuraklığına dikkat çekti - van kuraklik 1

Onuk, “Karın yağması, bizi sevindirdi. Çizdiğim resimlerde Van Gölü’nü işliyorum. Özellikle son zamanlarda kuraklığa bağlı olarak gölde büyük bir çekilme var. Ben de ‘Kar Damlası’ adlı çalışmam ile kar topu yaptım. Bu kar toplarını da sepete koyup, bunun önemini yolda geçen vatandaşlara anlattım. Göldeki çekilmeyi ve yağışın göle yapacağı etkisi ile ilgili bilgi verdim. Yörede yaşayan insanlarımızdan da suyu tasarruflu kullanmalarını istedim” diye konuştu. (DHA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ressam Onuk topladığı kar toplarıyla Van Gölü kuraklığına dikkat çekti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir