Rize, Trabzon, Artvin’de sel ve heyelan

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağanak yağışlar Rize, Trabzon ve Artvin’de sel ve heyelana yol açtı. Bazı yollarda göçükler meydana geldi. 

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde günlerdir etkisini sürdüren sağanak yağış nedeniyle Trabzon, Rize ve Artvin’de sel baskınları yaşandı. Rize’nin birçok ilçesinde etkili olan yağışlar dolayısıyla dereler taşarken, heyelanlar yaşandı ve yollarda göçükler oluştu.

Rize kent merkezi ve Ardeşen, Çamlıhemşin, Çayeli, Derepazarı, Fındıklı, Güneysu, Hemşin, İkizdere, İyidere, Kalkandere, Pazar ilçelerinde taşkınlar ve heyelanlar yaşandı. Yine Askoroz Deresi’nde su debisinin artması sonucu Rize-Güneysu karayolunda 7 metre genişliğinde 8 metre derinliğinde bir çukur oluştu. 

Ardeşen ilçesi Tunca Beldesi Şenyuva Mahallesi’nde 1 ev, merkeze bağlı Salarha Beldesi Kasarcılar Mahallesi’nde ise 2 ev heyelan riski nedeniyle tedbir amaçlı boşaltıldı. Birçok köyde elektrik kesintisi yaşanırken, bazı evleri su bastı, bölgedeki tarım arazileri ise zarar gördü. 

Trabzon ve Artvin

Artvin’de de merkez Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde etkisini artıran yağış, su baskınları ve heyelanlara neden oldu. Borçka-Hopa karayolunda debisi yükselen dereden taşan sel suları nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşattı. Yine yollardaki su taşkınları nedeniyle birçok köyün ulaşım yolu kapandı. 

Trabzon’da ise, Of ve Çaykara ilçelerinde su taşkınları yaşandı. Of – Çaykara karayolu, gece saatlerinde dere taşması sonucu kısa süreliğine ulaşıma kapandı. 

Yağış devam ediyor

Meteoroloji’den Rize ve Artvin’in özellikle kıyı kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olmasının beklendiği duyuruldu. Yağışların sürdüğü bölgede AFAD ve AKUT ekiplerinin çalışmaları da sürüyor. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rize, Trabzon, Artvin’de sel ve heyelan

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    4 Ekim 2023, 14:43

    […] 14:28 Rize, Trabzon, Artvin’de sel ve heyelan […]

    Cevapla