Saadet Partisi Van’dan seslendi: Yargı AKP’nin sopası haline geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçim çalışmaları kapsamında Van’a gelen Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Fesih Bozan, siyasi yasaklar kayyım atamaları ve polis ablukalarına dikkat çekti. Bozan, yargı ve adalet sisteminin AKP’nin sopası haline geldiğine dikkat çekti.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyeleri Muhammed Sabır Fırat, Muhittin Aytunç ile Fesih Bozan Saadet Partisi Van İl binasında basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Özay İlhan’ında bölgede katıldığı basın toplantısında konuşan Fesih Bozan, bölgede yaşanan sorunlara dikkat çekti. “Ülke olarak, siyasi, ekonomik, dış politikada, tarımda, sağlıkta, eğitimde adalette mekanizmasında kısacası her alanda ciddi sıkıntılar yaşanıyor” diyen Bozan, Türkiye’nin genelinde olduğu gibi, Van’da da işsizliğin rekor düzeyde olduğunu kaydetti. Bozan, “Kasım ayı işsizlik yüzde 11.2, genç işsizlik oranı yüzde 22.3’tür. Ama gerçek rakam yaklaşık 10 milyon işsiz var. Üniversite mezunu 3 gençten biri işsiz. Geçlerimiz işsiz ve umutsuz, gelecek için bir umutları yok. İş bulamadıkları için evlenemiyor, iş umuduyla Batı illerine gitmek zorunda kalıyorlar ve maalesef gençlerimiz arasında uyuşturucu hızla yayılıyor” diye konuştu.

Tarım ve Hayvancılık

Konuşmasında tarım ve hayvancılığın durumuna da dikkat çeken Bozan, girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğunun altını çizdi. Bozan, “Tarım ve Hayvancılıkla uğraşan aile sayısı her geçen gün azalıyor. Mera alanlarının daralması ve maliyetlerin aşırı artması nedeniyle, hayvan yetiştiricileri hayvanlarını kesime gönderiyor. Diğer tarım ürünlerinde olduğu gibi… Et ve süt mamullerinde de arzın az olmasından dolayı aşırı fiyat artışları ile karşı karşıyayız. Tabi ki iktidarın başvurduğu ve bildiği tek yol, plan, program ve zamanında tedbir almak yerine, gümrüksüz ithalata başvurmaktır. Haydi sanayide teknolojide dışa bağımlıyız anladık. Bari tarımda ayaklarımız üzerinde duralım diyoruz. Ama maalesef AKP iktidarının böyle bir derdinin olmadığını ve gerekli önemi vermediğini görüyoruz. Örneğin; 2022’de faize ayrılan bütçe; 240 Milyar TL. 2023 için faize ayrılan bütçe; 565.6 Milyara TL, 2022 de destekleme 42 milyardan, 2023 yılı için sadece 54 milyara yükseltmiş. Halbuki AKP’nin çıkarttığı yasaya göre, en az ödenmesi gereken, Milli Gelirin yüzde 1’i olan 186 milyardır. Kur Koruma, ilk 10 ayda 91.6 Milyar TL. Türkiye’nin toplam dış borcu AK Parti iktidarı öncesi 132 milyar dolar iken bugün 444 milyar dolara yükselmiş. Borç alan emir alır” dedi.

‘Vatandaş fakirleşiyor, yandaşlar zenginleşiyor’

20 yıllık AKP iktidarıyla vatandaşların her gün biraz daha fakirleştiğine dikkat çeken Bozan, bir avuç sermaye sahiplerinin ise her gün daha da çok zenginleştiğinin altını çizdi. Bozan, bölgede atanan kayyımlar, siyasi yasaklar, polis ablukaları ve sosyal medya paylaşımları yargılamalarına dikkat çekerek, uygulamaların yargı ve adalet sisteminin AKP’nin sopası haline getirdiğine vurguladı.

Temel hedefler açıklandı

Konuşmasında partilerin hedeflerini de açıklayan Bozan, “Kutuplaştırıcı değil, kucaklayıcı, ayrıştırıcı değil, birleştirici, kuvveti değil, hakkı üstün tutan, siyasi rantı değil, hizmeti esas alan bir anlayış” olduğunu dile getirdi. Adalet, liyakat, istişare, ahlak, şeffaflık, denetim, plan ve programı esas aldıklarını da dile getiren Bozan, temel amaçlarının herkesin kendi ilinde güven içinde yaşayabilen bir ortam yaratmak olduğunu kaydetti.

‘Seçim yaklaştıkça sözde müjdeler artıyor’

Seçimlerin yaklaştıkça iktidarın her gün sözde müjdeler açıkladığına vurgu yapan Bozani iktidarın vatandaşta bir algı oluşturma derdinde olduğunu da dile getirdi. Bozan, yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele sözüyle iktidara gelen AKP’nin vatandaşı daha fazla fakirleştirdiğini belirtti. Bozan, “Bütün bu sıkıntıları göz önüne aldığımızda 2023 yılı seçimleri çok önemlidir. Bundan dolayı, parti kaygısıyla değil, ülke kaygısıyla hareket eden bir yönetim, partisinin itibarını değil, Türkiye’nin itibarını düşünen bir yönetim gelmelidir. Yine şahısların menfaatlerini değil, milletin menfaatini gözetecek bir iktidar gelmelidir” diyerek Saadet Partisi politikalarını dile getirdi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Saadet Partisi Van’dan seslendi: Yargı AKP’nin sopası haline geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir