1. Haberler
  2. Güncel
  3. Seçimlerin startı verildi: İttifaklar görüşmeleri hızlandırdı

Seçimlerin startı verildi: İttifaklar görüşmeleri hızlandırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçimlerin yenilenmesi kararının ardından Türkiye, 14 Mayıs Pazar günü sandık başına gidecek. Yeni sistemle birlikte önemleri artan oy oranları düşük partilerle görüşmeler yapılırken, HÜDA PAR ise Cumhur İttifakı’na desteğini açıkladı.

Seçime 2 ay kala, partiler seçim hazırlıklarına başladı. İttifaklar da genişleyerek daha fazla kesimden oy alma peşinde. Yeni sistemle birlikte oy oranı çok düşük olan partiler de önem kazandı. Söz konusu partiler artık pazarlık masasına daha güçlü oturuyor. Ankara’da tüm planlar seçim için yapılırken, ittifaklar da genişleme temaslarına hız verdi. Yeni sistemle birlikte önemleri artan oy oranları düşük partilerle görüşmeler yapılıyor. HÜDA PAR, Cumhur İttifakı‘na desteğini açıkladı, ANAP ile ilk temas yapıldı. Millet İttifakı‘nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu için ise TİP’ten bir destek mesajı geldi.

Cumhur İttifakı’nda yer alan parti sayısının artması gündemde. AK Parti, MHP ve BBP’den oluşan ittifakın genişletilmesi amacıyla genel başkanlığını Fatih Erbakan’ın yaptığı Yeniden Refah Partisi ile bir görüşme yapıldı.

Seçimlerin startı verildi: İttifaklar görüşmeleri hızlandırdı - secimler binali

30 şart öne sürdü

Yeniden Refah Partisi’nin ittifaka katılmak için 30 maddelik şart öne sürdüğü açıklandı. Bu maddeler arasında LGBT derneklerinin kapatılması, kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanunun ve süresiz nafakanın kaldırılması gibi şartlar bulunuyor.

HÜDA PAR’dan destek

2018 yılında yapılan seçimlerde yüzde 0,3 oy alan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı. Partinin genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, parlamento seçimleriyle ilgili görüşmelerin de sürdüğünü söyledi. 

Seçimlerin startı verildi: İttifaklar görüşmeleri hızlandırdı - huda par

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Seçimlerin startı verildi: İttifaklar görüşmeleri hızlandırdı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir